Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 23 грудня 2023, питання №99183

Чи потрібно оплачувати послуги нотаріуса

Доброго дня. Два тижні тому домовились з продавцем про купівлю земельної ділянки. По домовленості я як покупець погодилась узяти на себе усі витрати, нотаріус, податки і все інше. Так як ми усі з різних міст, а договір підписувався в третьому місті, було узгоджено з нотаріусом відправити усі документи і коли будуть зроблені усі перевірки, заяви і т.п. просто приїхати на підписання. Коли ми приїхали, все було готово, перевірено, роздрукованої, але виявився нюанс з одним документом (адресний номер ділянки і хто його має отримати продавець чи покупець) тому договір не був заключений. Вся ж попередня робота нотаріусом була зроблена.
Продавець подав документи на отримання нового номеру, це зайняло довгий час, і через деякий час повідомив що передумав продавати.

Питання в тому, чи маю я, або він оплачувати роботу нотаріуса, заяви, перевірки по базам і що там ще робилося, чи взагалі не потрібно оплачувати? Тому що продавець згоден все ж продати ділянку, аби не оплачувати самому нотаріуса (а це майже 20тис.грн). Тому я зацікавлена, чи повинна бути оплата, чи ні. Дякую

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Це як Ви домовились з нотаріусом.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Нотаріус же виконав свою роботу або її частину, то яким чином Ви збираєтесь її не оплачувати? Також є питання, що входило до тих 2000?

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України