Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 04 лютого 2024, питання №101469

Спадщина громадянина росії

Доброго вечора. Чи може зараз громадянин Росії оформити спадщину в Україні. Дочка громадянка країни агрессора, в України померла мама и залишилась квартира. Чи може вона зараз переоформити ії на себе?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Може. Обмеження щодо отримання свідоцтва про спадщину відсутні.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Маргарита!

    Громадянин РФ не має жодного шансу оформити спадщину в Україні, якщо він не проживає в останній законно. Це саме стосується і його доньки, якщо вона громадянка РФ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Так, вона має право на оформлення спадщина, інша справа, що вона не зможе нею розпоряджатися.

    Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України