Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 06 лютого 2024, питання №101559

Відстрочка , догляд, перелік документів

Який перелік документів потрібно подати в тцк для отримання відстрочки по догляду за мамою, крім посвідчення інваліда мами, висновок 080-4, акту встановлення догляду?

Відповіді юристів (6)

    Богун Сергій Павлович

    Ваше свідоцтво про народження.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоне!

    Багато в чому залежить від пілстави для відстрочку - буде це абзац 10 частини першої статті 23 ЗУ Про мобілізацію (здійснення постійного догляду) чи буде це абзац 11 (інвалідність 1 або 2 групи).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Атон Клієнт 3 місяці тому

      Абзац 10.

      По абзацу 11, маю рідну сестру, і як розумію по чинному закону права на відстрочку не маю.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Достатньо мати довідку ЛКК форми 080-4 та свідоцтво про народження. Якщо є акт встановлення факту догляду, то це, вважайте стовідсоткова відстрочка. Щоправда, за умови, якщо сестра також не живе разом з Вами і мамою, бо тоді маємо проблему..

    Атон Клієнт 3 місяці тому

    і сестра і я і мама зареєстровані по різним адрессам .

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ясно. Треба про всяк випадок подумати, чому сестра не може доглядати (зайнятість на роботі та в сім'ї, стан здоров'я тощо). Було б добре також мати її заяву з цього приводу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України