Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 10 лютого 2024, питання №101903 240₴

Зміна відзиву на позов

То ТОВ поданий позов. Директор ТОВ направив до суду відзив, у якому просить відмовити в задоволенні позову, у зв'язку зі спливом строків позовної давності. Через тиждень призначили нового директора. Новий директор не згоден із відзивом, вважає, що треба відмовити в задоволенні позову з інших підстав. Строки для подання відзиву закінчилися. Підготовче засідання ще не проведено.
Як правильно новому директору висловити незгоду з відзивом і направити до суду свій відзив на позовну заяву?

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович
    29.2%

    Доброго дня, можна спробувати подати відзив з поновлення строку давності з поважних причин, додайте новий наказ про призначення керівника та звільнення попереднього. Можливо суд розгляне або відхилить.

    Також позивач може подати заперечення на ваш відзив а ви у свою чергу на його заперечення. Тому треба спостерігати процес, якщо подать заперечення у вас буде можливість додати ще ваші інші аргументи.

    Строки надання відзиву

    Відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

    У випадках, коли відповідач не отримує вчасно ухвалу про відкриття провадження по різним причинам, або, отримавши її та не маючи правових знань - не має змоги написати відзив і починаючи пошук правової допомоги втрачає час на написання відзиву, що встановлений судом, можна спробувати поновити пропущений строк шляхом подання клопотання із проханням продовжити встановлений судом строк для подання відзиву та із зазначенням причин неможливості його подання у встановлені строки.

    У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

    Відповідь на відзив

    У відповіді на відзив позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

    Відповідь на відзив підписується позивачем або його представником.

    До відповіді на відзив, відповідно до статті 179 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п’ятою статті 178 ЦПК України.

    Відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

    Заперечення

    У запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

    Заперечення підписується відповідачем або його представником.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25%

    Доброго дня, Анастасія!

    У юрисдикції якого суду знаходиться дана справа?

    Відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі".

    Відповідач має право пред’явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

    Отже, як бачите, і відзив, і зустрічний позов можливо подати лише у строк встановлений судом для відзиву. Можна було б подати клопотання про поновлення пропущеного строку для подання відзиву чи зустрічного позову, проте, не бачу в тому сенсу, оскільки строки не були пропущені і відзив вже був поданий.

    Спробуйте написати письмове пояснення до суду, в якому зазначити, що у зв'язку зі зміною директора ТОВ, має місце новий погляд щодо заперечення вимог позивача.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    16.7%

    Вітаю Вас!

    Не думаю, що суддя прийме ще один відзив. Якщо справа розглядатиметься з викликом сторін - тоді всі пояснення можливо також буде подати безпосередньо в судовому засіданні. Для цього як мінімум потрібно подати відповідне клопотання.

    Також радив би спробувати подати клопотання про поновлення строку у зв'язку із зміною керівництва юридичної особи, можливо спрацює.

    Всього доброго Вам. З повагою!

    Дерій Владислав Олегович
    29.2%

    Доброго дня!

    Відзив може бути поданий лише у той строк, який вказаний у процесуальному законі. Суд не прийме два відзива, адже це не передбачено законодавством.

    Якщо позивач надасть відповідь на відзив, то диретор може подати заперечення. У запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

    Якщо директор має докази, які не додані до відзиву на позовну заяву, то вони подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України