Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 16 лютого 2024, питання №102328

чи може людина, на яку оформлено ФОП піти працювати в інше місце та влаштуватися туди офіційно?

Добрий день, підкажіть будь ласка, чи може людина, на яку оформлено ФОП піти працювати в інше місце та влаштуватися туди офіційно?
Ну, наприклад, залишити ФОП (працювати там та сплачувати податки), але людина хоче додаткового заробітку, чи може вона офіційно влаштуватися, наприклад, продавцев в магазині, не закриваючи ФОП?
Дякую за відповіді

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Аліна!

    Так, Ви можете офіційно працевлаштуватись знаходячись у статусі ФОП.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Аліна Клієнт 2 місяці тому

      Добрий день, дякую за відповідь. Ще уточнення: чи повідомляти при працевлаштуванні роботодаця що я маю ФОП? Чи можна просто підписати трудовий договір, як найманий працівник і працювати? не говорячи про ФОП

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        У Вас немає обов'язку щодо повідомлення роботадавця про ФОП. Це на Ваш розсуд.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Водночас фізична особа — підприємець має право працювати на умовах трудового договору як на тому підприємстві, на якому вона надає послуги чи виконує роботи за договором цивільно-правового характеру, так і на іншому.

    Богун Сергій Павлович

    Звичайно можете. Більш того за Вас роботодавець буде сплачувати ЄСВ.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України