Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 28 лютого 2024, питання №102902

Як можна підстрахуватися у випадку продажу нерухомості військовому ?

Добрий день, підскажіть будь ласка, людина має намір продати будинок військовому ЗСУ та укласти з останнім відповідний договір. Частину коштів військовий сплатить одразу після підписання договору, а іншу обумовлену суму цей військовий бажає виплачувати частинами щомісячно. Враховуючи, що цей покупатель є військовим ЗСУ і його можуть відправити на передову і там з ним може трапитись різні обставини (поранення, смерть і т.д.) він не зможе сплатити іншу частину суми. Щоб не залишитись без іншої частини суми, яку військовий обіцяє виплатити частинами щомісячно, як можна підстрахуватись в такому випадку?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    В даному випадку потрібна третя особа, яка візьме на себе зобов'язання щодо сплати коштів за квартиру у разі несплати їх військовослужбовцем з будь яких причин. Інакше Ви себе ніяк не підстрахуєте.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дударенко Олексій Олегович
      Дударенко Олексій Олегович 2 місяці тому

      Юрист, м. Житомир, 8 років досвіду

      Зрозумів, дякую!

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Я би Вам порадив зробити все через іпотеку.

    Всі інші випадки (поручитель або спадкоємці) призведуть до судових розборок.

    • Дударенко Олексій Олегович
      Дударенко Олексій Олегович 2 місяці тому

      Юрист, м. Житомир, 8 років досвіду

      Зрозумів, дякую!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України