Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 03 березня 2024, питання №103086

Відмова від першої реєстрації електромобіля ввезеного закордону на підставі не зазначення в акті огляду реалізованого ТЗ та в акті тех.стану ТЗ номера двигуна. У висновку експертного дослідження № двигуна зазначили. Чи є це підставою для відмови у реєстрації?

Відмова від першої реєстрації електромобіля ввезеного закордону на підставі не зазначення в акті огляду реалізованого ТЗ та в акті тех.стану ТЗ номера № двигуна. У висновку експертного дослідження № двигуна зазначили. Чи є це підставою для відмови у реєстрації?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Питання спірне. В цілому порядок реєстрації такий:

    Перше, що має здійснити особа при реєстрації вживаного ввезеного з-за кордону транспортного засобу — це пройти експерте дослідження в Експертної служби МВС і отримати відповідний висновок. Цей висновок містить інформацію про справжність ідентифікаційних номерів авто та реєстраційних документів.

    Далі власник транспортного засобу отримує талон попереднього запису до сервісного центру МВС. Його можна отримати в зручний спосіб: у терміналі, що знаходиться в приміщенні нашого закладу чи сформувавши талон онлайн через функціонал Е-ЗАПИС на сайті Головного сервісного центру МВС.

    Для отримання послуги необхідно подати адміністратору сервісного центру МВС такі документи:

    • паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації (можна надати в електронній формі в застосунку Дія) або посвідку на проживання;
    • ідентифікаційний номер платника податків;
    • нотаріально посвідчена довіреність (у разі звернення уповноваженої особи від ім’я власника);
    • документ, що підтверджує правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення транспортного засобу (вантажно-митна декларація, посвідчення на ▪️▪️право реєстрації, а в разі придбання автомобіля у торгівельної організації — договір купівлі-продажу);
    • реєстраційний або прирівняний до них документ іноземної держави;
    • документ, щодо відповідності конструкції транспортного засобу установленим вимогам безпеки дорожнього руху (сертифікат відповідності);
    • висновок про експертне дослідження транспортного засобу.

    Після реєстрації транспортного засобу власник або уповноважена ним особа отримує номерний знак і свідоцтво про реєстрацію авто в Україні.

    При першій реєстрації легкового автомобіля сплачується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування. Він залежить від вартості легкового транспортного засобу, яка зазначена у митній декларації.

    У 2023 році збір на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації легкового транспортного засобу становить :

    • не перевищує або дорівнює 442 860 грн — сплачується 3%;
    • більше ніж 442 860 грн, але не перевищує або дорівнює 778 360 грн — сплачується 4%;
    • більше ніж 778 360 грн — сплачується 5%.

    У разі, якщо Вам безпідставно відмовляють у реєстрації авто Ви мржете оскаржити це в адміністративному чи в судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України