Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

12 березня 2024, питання №103528

Чи можна знятися з обліку в тцк?

Добрий день !
Скажіть будь ласка , чи можна знятися з обліку в тцк і стати в інший тцк, якщо я змінюю місце проживання на інше в іншому районі?
Маю на руках відстрочку до літа і мобілізаційне розпорядження . Чи це обовʼязково по закону потрібно при зміні проживання змінювати і тцк?

Відповіді юристів (9)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Згідно законодавства при зміні місця проживання необхідно змінювати і ТЦКСП.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

    Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

    5. Зняттю з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України:

    2) з військового обліку військовозобов’язаних:

    які вибувають в іншу місцевість (адміністративно-територіальну одиницю) України до нового місця проживання;

    які прийняті на службу до Національної поліції України, Служби судової охорони, Державного бюро розслідувань, Бюро економічної безпеки України, органів і підрозділів цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби України;

    які вибули на строк більше трьох місяців за межі України;

    в інших випадках - за рішенням Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України;".

    Постанова Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 про «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів»

    23. Призовники, військовозобов’язані та резервісти в разі зміни адреси їх місця проживання або інших персональних даних зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку, зокрема у випадках, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 р. № 265 “Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад”, через центри надання адміністративних послуг та інформаційно-комунікаційні системи.

    Призовники, військовозобов’язані та резервісти, які не актуалізували інформацію про себе в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, особисто у семиденний строк з дня внесення змін до персональних даних прибувають із паспортом громадянина України та військово-обліковими документами до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки, який організовує та веде військовий облік на території адміністративно-територіальної одиниці, для взяття їх на військовий облік, зняття з військового обліку або внесення змін до їх облікових даних.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ігор Клієнт 2 місяці тому

    Раніше потрібно йти в тцк чи цнап

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      До ТЦК, бо без останнього ЦНАП не зніме Вас з місця реєстрації.

    Ігор Клієнт 2 місяці тому

    Підкажіть чи анулюють при цьому дане мобілізаційне розпорядження?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Мобілізаційне розпорядження анулюють у тому разі, коли при закінченні відстрочки Ви поновите всі документи, які її підтверджують.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Якщо Ви маєте право на відстрочку від мобілізації, Ви можете знятися з обліку без проблем. Проблеми були б, якщо Ви не мали б права на відстрочку, а так, гадаю все пройде нормально.

    З повагою!

    Ігор Клієнт 2 місяці тому

    Підкажіть будь ласка , в якій послідовності потрібно пройти процедуру?.

    Спочатку знятися в тцк з обліку, потім виписатися з місця проживання в ЦНАП, потім стати на військовий облік , а потім приписатися? Чи повинна бути інша послідовність ?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Так, Ви зазначили вірну послідовність.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України