Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 12 березня 2024, питання №103534

Відсутність бланків посвідчень

Хочу звільнитись з військової служби у звязку з наявністю дитини з інвалідністю, маю довідку ЛКК про інвалідність та довідку з соціального захисту про отримання соціальної допомоги на дитину з інвалідністю. але в мене ще вимагають нотаріально засвідчену копію посвідчення дитини з інвалідністю, посвідчення в мене було але його пошкодила дитина (вирвала строрінку), звернувся в соціальний захист про видачу нового посвідчення, заяву прийняли,але на дату видачі сказали що вудсутні бланки посвідчення і чекати їх потрібно 2 місяці.
Маю ще копію посвідчення яку сам робив але нотаріуси не хочуть її завоити без оригіналу.
Що можна вдіяти в такій ситуації.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ваша військова частина не дуже законно вимагає зайвий додатковий документ про підтвердження інвалідності дитини, хоча даний факт Ви підтверджуєте й іншими документами. Їх цілком достатньо. Раджу подавати рапорт і не чекати оформлення нового посвідчення.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Нотаріус вчиняє вірно, оскільки не має права завіряти документ з його копії, а от дії ВЧ неправомірні, оскількі Ваших документів достатньо для підтвердження того факту, що Ваша дитина має інвалідність.

    Тому у Вас два шляхи: або подавати рапорт на звільнення і, якщо не задовільнять, вимагати письмову відмову й оскаржувати її, або чекати на посвідчення. Проте, з бланками посвідчень зараз проблеми тому невідомо чи видадуть Вам його й через два місяці.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України