Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Для бізнесу, 27 березня 2024, питання №104467

Який основний КВЕД краще обрати?

Вітаю, у мене наступне питання, який основний КВЕД підійде до наступної діяльності:

Продаж одягу в інстаграм, відправляє постачальник від свого імені, та абсолютно всі оплати та гроші бере на себе, цей постачальник спрощений ФОП 2-3 груп зазвичай, та він надсилає виплату з позначкою як "оплата за товар" чи "Виплата за замовлення" за купу замовлень.

Як я розумію це не комісійна торгівля, тому як всі оплати на постачальнику. Також це не роздрібна торгівля, тому як надсилає постачальник. Та це не опт, тому як фізичного товару немає. Залишається лише реклама або маркетинг. Всі ці КВЕДи звісно будуть додатковими, але який краще обрати основним для 2 групи?

Всі оплати лише на IBAN, без фіскалізації, та без договору оферти тому як оплати всі лише на постачальнику. Діяльність більше підходить як агентська, але договір не вийде зробити, тому як товарів багато, ціни різні також, та домовленості лише усні та взаємовигідні, тому на рахунок безпеки тут байдуже, виплати раз в пару неділь, а ось на рахунок договору його точно не буде, ні агентський, ні комісії, та й оферти робити також не бачу значення як товари відправляє лише постачальник.

Що порекомендуєте у такому випадку поставити основним КВЕДом, щоб було менше питань, перевірок, та штрафів, із досвіду? Тому як інстаграм, без договору оферти, без договору комісії, та без договору агентського, залишається лише реклама, а вона вже послуга, та боюсь ставити як основний її, а раптом хтось зі спрощенців перейде на загальну в процесі, а я і не дізнаюсь цього на 2 групі чи не варто цього боятись?

Перепрошую за багато тексту, заздалегідь дякую за відповідь! :)

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    Яка Ваша роль? Є покупець та є постачальник. Яку функцію у цих відносинах виконуєте Ви?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Артур Клієнт місяць тому

      Доброго дня, роль більше посередницька, рекламую свій профіль інстаграм, наприклад там купу товарів різних постачальників, покупці замовляють в чаті, пишуть дані куди відправити новою поштою післяплатою, їх передаю постачальнику, постачальник відправляє посилки від свого імені, та всі оплати приймає лише постачальник.

      Та у разі чого якщо повернення або обміни, повертаю кошти напряму покупцю на картку від себе, а постачальник додає різницю до загальної виплати. Роль лише передача замовлень на товари постачальника, а від себе по суті рекламую свої соц. мережі або пром, шафу, різні дошки оголошень та повернення, напряму на картку покупця від себе, що так, що так ці повернення та обміни прийдеться від своїх карток робити, але їх досить мало, та досить рідкі повернення, зазвичай обміни, їх також постачальник приймає, та відправляє назад покупцю потрібний другий товар або розмір.

      Всі відправлення та приймання платежів повністю на постачальнику, від мене лише витрати на рекламу на свої ресурси, де купу різних постачальників, та у разі чого обміни та повернення, вони також в чаті, все в онлайні)

    • Артур Клієнт місяць тому

      Ось скоріш так буде більш коректно:

      Я отримав заявку на товар, передав заявку постачальнику, постачальник сам робить відправлення й отримує оплату за товар, а мені за мою роботу скидається маркетингова комісія (за рекламу або т.п.). Та я точно знаю що постачальники з якими працюю є спрощенці 2-3 групи, або фізичні особи (самі постачальники з особистих карток перераховують)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так Ви комісіонер. За свої послуги отримуєте комісію від постачальника.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України