Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Для бізнесу, 30 березня 2024, питання №104630

Примітки до платежів IBAN

Вітаю, цікавить наступне питання:

Займаючись дропшипінгом, у вигляді коли постачальник відправляє товар від себе, і сам приймає всі оплати. Мені лише комісія надсилається по IBAN. Всі постачальники спрощенці 2-3 груп, зазвичай виплати роблять з особистих карток або рахунків ФОП

Питання наступні
1. При умові що основний КВЕД роздрібна торгівля, та в додаткових є купу рекламних, маркетингових та інформаційних, посередницьких та оптових. Як краще просити, щоб надсилали кошти, при умові що товару нема. Раптом скинуть "Оплата за товар" або "Виплата за замовлення", а товару нема, але КВЕД є під всі різновиди та випадки?
2. Головне що турбує що краще просити у постачальників? Як я розумію що краще просити, щоб вони надсилали виплати з особистих карток, на IBAN, та з якими приписками?

Зазвичай кидають всім з приміркою "Оплата за товар"
Що краще мені просити, наприклад "Оплата за товар" або "Виплата за замовлення", або "За організацію і проведення рекламної компанії" або ще якісь варіанти?

Цікавлюсь через те, що товару нема, і договорів також, постачальників багато, і всі можуть по різному кидати. Точно знаю що вони спрощенці 2-3 груп, завжди уточнюю, але що боюсь раптом когось заднім числом скинуть на загальну, а я отримаю оплату як за послугу. Чи не варто так заморочуватись? Та й "Оплата за товар" приймати не сильно бажаю, тому як у разі чого будуть уточнювати первинку, касу, і купу іншого, а товару нема.

Які примітки до платежу краще просити? З цілей, щоб у разі чого з найменшими штрафами та іншим обійтись) Та якщо, наприклад по різному будуть кидати, хтось "оплата за товар", хтось як за рекламні послуги. Що порадите у даному випадку?

Перепрошую за великий текст, але дуже сподіваюсь що допоможете. Дякую! :)

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    Такі консультації краще отримувати в режимі онлайн, оскільки в іншому випадку це забирає у юриста багата часу, а у Вас все одно немає остаточного розуміння, як і що треба робити.

    Доречи, наскільки я пам'ятаю, Ви вже не в перше звертаєтесь тут з аналогічним питанням. Це зайвий доказ того, про ща я сказав вище.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України