Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 06 квітня 2024, питання №105014

Відмова від спадщини на користь дітей

Дід помер на окупованій територіі , батько через 2 роки зміг подати до суду на подовження строку вступу в спадщину. (Недоотримана пенсія) . Суд задовільнив , відкрили спадкову справу.
Чи може батько відмовитись від спадщини на користь своеї доньки? Дякую.

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Алла!

    Якщо спадщина (майно) знаходиться теж на ТОТ, то на відкритті провадження за заявою батька слід і зупинитись, оскільки наразі отримання спадкового свідоцтва, скорше за все, буде затруднене яерез відсутність доступу до майна.

    Втім, якщо є всі документи на майно, то шанс є.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Алла Грав Клієнт 25 днів тому

      Майно це є недоотримана пенсія, тобто на Україні . Адвокат каже що суд подовжив строк вступу в спадщіну батьку то і далі в суд треба подавати теж батьку на рахунок тої самої пенсії невиплаченой. Чи є якийсь документ що можно оформити довереність на мене( дочка спадкоемця) у випадку неможливості батька явитись до суду чи отримати свідоцтво на спадщіну , щоб я змогла як доверена особа отримати спадщіну та наслідцтво ? І ще у випадку смерті спадкоємця , і не прийняття спадщіни ( тільки відкрите воно) то право прийняти спадщіну як донькі?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, батько може оформити на Вас нотаріальну довіренність, аби Ви були його законним представником по справі та представляли його інтереси.

        • Алла Грав Клієнт 25 днів тому

          дякую велик

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Алла! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України