Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 07 квітня 2024, питання №105036

Паркан між сусідніми ділянками

Доброго дня! Через високу допитливість та не дружні відносини з сусідами вирішили поставити високий паркан 2,6 м. Ця висота необхідна,щоб у них не було можливості зі свого ґанку за нами спостерігати. Із знайдених джерел виявив,що висота забору на суміжних ділянках не повинна перевищувати 2м. Якщо вони раптом матимуть притензії та звернуться до суду, які можливі виходи з даної ситуації?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вадиме!

    Ви правильно розумієте вимогу закону до висоти паркану на межі між сусідними ділянками, Паркан 2,5 м дозволяється робити на межі між ділянкою та вулицею. Втім Ви можете просто додати 60 см до паркану рахунком іншого матеріалу, наприклад, маскувальної сітки чи чогось подібного.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович місяць тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Землякам особлива порада. А для чого Вам влаштовувати такі трабли саме на паркані ?

    Поставте сонячні батареї висотою в 10 метрів за метр від існуючого паркану (в крайньому разі другий паркан, якщо так хочеться). Особисто я не бачу у цьому проблем, аби це не заважало інсоляції суміжної території.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України