Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 16 квітня 2024, питання №105765

Земельна ділянка за договором дарування

Добрий день!
Підкажіть , будь ласка, як правильно вирішити ситуацію:
Особа , яка знаходиться за кордоном,хоче передати в дарунок земельну ділянку своїй дочці, яка тут в Україні. Чи може тоді дочка бути одночасно особою,на яку спершу буде написано доручення в цій справі, а також особою, яка далі отримає замельну ділянку за договором дарування ? І які документи потрібні для цього зі сторони дарувальника, а також зі сторони отримувача ?

Дякую!)

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ні так не можна.

    Представник за довіреністю не може вчиняти правочин від імені довірителя у власних інтересах.

    • Оксана Клієнт 13 днів тому

      Зрозуміла)

      А Чи є якесь чітке правило хто з родичів може бути представником тут ? Наприклад чи є більша перевага між ще одною рідною дочкою і сестрою дарувальника ? Чи це за бажанням особи?

      • Богун Сергій Павлович

        Представником може бути люба особа крім обдарованого.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оксана!

    Вашій матері потрібно оформити довіреність на третю особу, яка в свою чергу уклдае з Вами договір дарування від імені Вашої матері.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України