Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 30 квітня 2024, питання №107191

2008 року маю довідку (не військово зобов"язаний з виключенням з військового обліку, гр.1 стаття 69 б наказ МО 2-94 "207-99" чи дійсна?

Добрий вечір! з 2008 року маю довідку (не військово зобов"язаний з виключенням з військового обліку, гр.1 стаття 69 б наказ МО 2-94 "207-99") чи обов"язково її треба оновити, і чи можуть вручити повістку і призвати ? дякую

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Ви впевнені, що "виключені з обліку", а не зняті?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Dmytro Клієнт 16 днів тому

    так впевнений. про це я знаю що це 2 великі різниці

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Я питаю тому, що Наказ 207 передбачав непридатність із зняттям.

    Dmytro Клієнт 16 днів тому

    перевірив на сайті. Ви праві, але в довідці написано саме так. це означає, що треба ставати на облік ? дуже Вам вдячний

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Дмитро, зараз взагалі виникає багато питань щодо старих наказів та довідок, які видавались замість військових квитків.

      З одного боку Ви виключені з військового обліку, а тому вже не є військовозобов'язанним та поновлюватись на обліку не повинні.

      З іншого боку можлива проблема з тим, що до Вас будуть "чиплятись" з приводу того, що Ваша довідка є неналежним ВОД, оскільки наразі існує три документи - це приписне посвідчення, тимчасове посвідчення або військовий квиток.

      Якщо підете до ТЦК за належним ВОД, то не дам Вам гарантії, що останній не направить Вас на проходження ВЛК. А якщо, наприклад, ВЛК визнає Вас придатним? Вони ж не відпустять Вас так просто і Ви це розумієте самі.

      Станом на зараз Вас вже будуть оглядати за графою ІІ й стаття 69 "б" вже не надає виключення з обліку, а визначає особу обмежено придатною. До того ж з 04.05.24 буде "скасована" обмежена придатність і буде новий розклад хвороб.

      Стільки всього "накрутили", а як з цього всього вибиратись, пояснень ніхто ненадав. Я Вас не лякаю, а просто передбачаю всі можливі варіанти, аби Ви були готові.

      • Dmytro Клієнт 16 днів тому

        дуже Вам вдячний!

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Прошу, Дмитро! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України