Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 01 травня 2024, питання №107212

Повернення на облік виключеного з нього

Вітаю!
Буду вдячний за увагу.

Питання наступне - закон не передбачає повторну постановку на військовий облік особи, яка визнана ВЛК непридатною до військової служби з виключенням з військового обліку.

Проте, чи можливо це, у разі якщо до закону #402-2008 буде внесено зміни, і діагноз через який особа була виключена з військового обліку, вже буде визначений, як «обмежено придатний», або як це звучить по-новому - «придатний до служби у вищому військовому навчальному закладі», або «придатний за окремою спеціальністю»?

У департаменті охорони здоров’я Міноборони заявили, що окрім скасування статусу «обмежено придатний», до закону #402 внесено ще ряд змін щодо класифікації хвороб, а от же як я розумію, це може стосуватися і зміни статусу для певних хвороб, які раніше надавали непридатність та подальше зняття з обліку.

Перелік змін з повним списком хвороб я не знайшов, напевно він ще не викладений у відкритий доступ.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Оновленного розкладу хвороб станом на зараз ще немає. Отже робити будь які висновки зарано. Проте, я впевнений, що особа, яка була непридатною не зможе стати обмежено придатною, тим паче, що статусу "обмежено придатний" з 04.05.2024 року вже не існуватиме.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сергій Клієнт 16 днів тому

      Дякую! Але, чи може статись ще гірше, що раніше визнана непридатною особа може стати взагалі придатною за однією із чотирьох нових категорій придатності? Чи є вцілому процедура повернення непридатних на облік?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу, Сергію! Немає такої процедури.

        • Сергій Клієнт 16 днів тому

          Дукую Вам!!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України