Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 07 травня 2024, питання №107950

Перетин кордону інваліда 3 групи

Доброго дня!
Татові 42 роки, ніде не працює, інвалід 3 групи, яку отримав на початку 2023р, а цього року продовжив її ще на два роки. На початку 2023р отримав повістку на вулиці, зʼявився по ній в ТЦК та СП по місцю прописки, де йому запропонували написати заяву на відстрочку у звʼязку з його інвалідністю, він її написав та додав підтверджуючі копії документів. Його заяву прийняли, та відпустили, на ВЛК не відправляли, хоча він його проходив ще у 2001р. і тоді отримав ТПВ в якому вказано що він непридатний до військової служби у мирний час ст. 73в, наказ 2-94, після цього повісток не отримував та більше не являвся в ТЦК та СП. Зараз планує виїжджати за кордон, але у звʼязку з змінами в законі, які будуть впровадженні з 18.05, чи потрібно йому йти в ТЦК та СП оформляти офіційну відстрочку та отримувати новий ВОД? Чи буде мати він змогу після 18.05 перетнути кордон зі своїм посвідченням інваліда та зі старим ВОД?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Так, оновити персональні дані батькові треба. Як також бажано вклеїти у ВОД штрих-код. На кордоні, крім доеументи, який підтверджує інвалідність, треба мати військовий квиток.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України