Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 10 травня 2024, питання №108340

Повторна постановка на військовий облік

В 2008 році визнаний ВЛК обмежено придатним.
В 2009 році знятий з військового обліку на підставі наказу номер 342.
Чи можуть знову поставити на військовий облік та направити на ВЛК? На яких підставах?
Чи можуть вручати повістку людині яка не перебуває на військовому обліку? На яких підставах?

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Можуть поставити на облік та направити на ВЛК. Ви були зняті з обліку у зв'язку з непридатністю у мирний час та обмеженною придатністю у воєнний. Станом на сьогодня Ви є військовозобов'язанним та підлягаєте перегляду ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сергій Клієнт 10 днів тому

      Вибачте, але Полковник Юрій Глущенко, представник Генерального штабу Збройних Сил України, надав роз'яснення щодо того, кому не потрібно звертатися до територіальних центрів комплектування (ТЦК) для оновлення своїх даних.

      Громадянам віком від 18 до 60 років, які виключені з військового обліку (про що зазначено у відповідних державних реєстрах та їхніх військових квитках), не потрібно приходити до ТЦК для оновлення інформації.https://tsn.ua/ukrayina/u-genshtabi-poyasnili-komu...

      Враховуючи те, що закони не мають зворотньої сили, я розумію, що для будь-яких подальших дій спочатку мене потрібно поновити на військовому обліку. Які є підстави для взяття мене на облік окрім власної заяви?

      Стаття 22 закону про мобілізацію вимагає з’являтися за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язані, резервісти Служби безпеки України - за викликом Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, військовозобов’язані, резервісти Служби зовнішньої розвідки України - за викликом Служби зовнішньої розвідки України) для взяття на військовий облік військовозобов’язаних чи резервістів, визначення їх призначення на особливий період;Всі ці вимоги стосуються військовозобов’язаних чи резервістів і не стосуються людей, що не перебувають на обліку. Виправте мене, якщо я не правийЗаздалегідь дякую

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви не виключений з обліку, а знятий з останнього. Виключенню підлягають "непридатні до служби з виключенням з обліку", а Ви були визнані "непридатним до служби у мирний час та обмежено придатним у воєнний час". Виключені з військового обліку через "непридатність з виключенням з обліку" є невійськовозобов'язанними особами, Ви, як обмежено придатний у воєний час є військовозобов'язанною особою. Це і є підстава для поновлення Вас на обліку.

        • Сергій Клієнт 10 днів тому

          Як зрозуміти виключений чи знятий?

          В мене лише дві відмітки в квитку "взято" і "знято" однією датою

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Ви знятий за наказом № 342, як непридатний у миний час та обмежено придатний у воєнний час. Тобто у Вас повинна бути стаття Розкладу хвороб Наказу МОУ №402 - "б" або "в".

            Коли виключають за наказом МОУ №402 (пункт "а" розкладу хвороб), то запис так і виглядає -"непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

            • Сергій Клієнт 10 днів тому

              Дякую, зрозуміло

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Сергію! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України