Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 13 лютого 2020, питання №10885 300₴

Потеря белого билета

Здравствуйте , мне 49 лет , в связи с изменением места жительства , нужно выписаться , а белый билет утерян , какие варианты посоветуете ? спасибо.

Відповіді юристів (8)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    обратитесь в военкомат возьмите от них бумагу и снимайтесь с регистрации

    Кирюшин Артем Андреевич
    16.7%

    Здравствуйте. Обратитесь в военком по месту Вашей регистрации (прописки) и восстановите военный билет. Проблем возникнуть не должно.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    16.7%
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 6 років досвіду

    Добрий день.

    Відповідно до п. 1-3 Порядку видачі, зберігання та знищення військових квитків осіб рядового, сержантського і старшинського складу - Військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу (далі - військовий квиток) є документом, що посвідчує особу військовослужбовця (військовозобов’язаного) та визначає належність його власника до виконання військового обов’язку. Районні (міські) військові комісаріати (далі - Р(М)ВК) видають військові квитки під час призову або прийняття громадян на військову службу, зарахування в запас, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров’я, поновлення військового квитка у разі його втрати або пошкодження. Видача військових квитків військовозобов’язаним проводиться Р(М)ВК за місцем їх перебування на військовому обліку на підставі заяви про видачу військового квитка.

    Таким чином, наразі, Вам потрібно звернутися до військомату, де Ви перебуваєте на обліку, та відновити втраченний білет.

    Тобто, потрібно дотриматися такої процедури:

    1) Звернутися у військовий комісаріат, на обліку в якому ви перебуваєте.

    2) Написати заяву про втрату документа (де і за яких обставин).

    3) Надати паспорт.

    4) Надати фото 3×4 без куточка матові.

    Якщо надана коснультація Вам допомогла, прошу обрати її як найкраща відповідь. Дякую.

    Савченко Олександр
    16.7%
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий день.

    Без білого військового квитка Вас не випишуть. Пояснюю чому.

    ПРАВИЛА реєстрації місця проживання, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2016-%D0%BF)

    пункт 26. Зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі:

    заяви особи або її представника за формою згідно з додатком 11.

    Разом із заявою особа подає:

    документ, до якого вносяться відомості про зняття з реєстрації місця проживання. Якщо дитина не досягла 16 років, подається свідоцтво про народження;

    квитанцію про сплату адміністративного збору;

    військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

    Враховуючи зазначене, Вам необхідно звернутися з письмовою заявою про втрату військового квитка та проханням сприяти у відновленні документу до військового комісаріату за місцем реєстрації

    Всього доброго.

    Ковальчук Владимир

    Ст. 211 КУпАП. Зіпсуття чи втрата військово-облікових документів.Умисне псування або недбале зберігання, яке спричинило втрату посвідчення про приписку до призовної дільниці або втрату військового квитка, карається штрафом від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Прописка и выписка из квартиры военнообязанного во время мобилизации значительно усложнилась, причем большинство новшеств - это негласные указания руководства, которые не соответствуют действующему законодательству. Сегодняшние реалии таковы, что без разрешения военкомата на выписку, снятие с регистрации по месту жительства не произойдет. Если же затронуть правовую сторону вопроса, то согласно статьям 6 и 7 Закона "О свободе перемещения и свободном выборе места проживания в Украине", справка из военкомата для выписки не требуется.Однако, как указывалось выше, порядок выписки и прописки сегодня несколько иной, чем это предусмотрено законом "Про військовий обов'язок і військову службу". При этом нужно учитывать, что вышеуказанным нормативно-правовым актом действительно предусмотрена обязанность призывника встать на учет в военкомате в течении семи дней с момента регистрации по новому месту жительства, и произвести снятие с учета в военном комиссариате не позднее трех дней до выписки. В случае введения военного положения, изменение места жительства вообще не допускается.

    Гончаренко Константин
    50%
    Гончаренко Константин 4 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Просто зверніться до комісаріату за місцем прописки з заявою про відновлення втраченого квитка, виклавши обставини втрати.

    ПРАВИЛА реєстрації місця проживання, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207

    Вам видадуть дублікат документа, або ж візьміть у них довідку за фактом втрати та знімайтеся з обліку.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "ПОРЯДОК організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-п):

    "58. Органи, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб:

    здійснюють реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних лише в разі наявності в їх військово-облікових документах позначок районних (міських) військових комісаріатів про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за місцем проживання (додаток 15);...".

    В этой части, данной нормой узаконены действия органов регистрации места жительства относительно военнообязанных лиц и нет "новшеств" и "негласных указаний", как пишет коллега Ковальчук.

    "ПОРЯДОК видачі, зберігання та знищення військових квитків осіб рядового, сержантського і старшинського складу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0582-17):

    "І. Порядок видачі військових квитків...

    5. Видача військовозобов’язаним нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування з вини власників, проводиться Р(М)ВК, у яких військовозобов’язані перебувають на військовому обліку, після проведення провадження у справах про адміністративні правопорушення відповідно до статті 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та винесення постанов у цих справах військовими комісарами Р(М)ВК.

    6. Видача військовозобов’язаним нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування не з вини власників, а також у разі зміни військовозобов’язаним прізвища, імені та по батькові проводиться на підставі заяви, до якої додаються підтвердні документи, видані компетентними органами.

    В этой части следует обратиться в военкомат, как пишет коллега Киншов

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 4 роки тому

    Юрист, м. Харків, 25 років досвіду

    Здравствуйте. К какому военкомату относитесь по териорриальности?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України