Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 27 травня 2024, питання №110561 500₴

Чи є можливість отримати відсрочку по догляду за дитиною до 3х років?

Доброго дня. Оновив данні у Резерв+. ВЛК визнаний обмежено придатним в 2011 році.
В мене двоє дітей 2020 та 2024, дружина в дикреті, я єдина працездатна особа в сімї.
Чи я маю право на відсрочку ?

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    30%

    Вітаю Вас.

    На жаль, але за даних обставин Ви не маєте права на відстрочку! "Декретна" відпустка не є підставою для оформлення відстрочки. Розумію Ваші обставини, але Закон у цій ситуації суровий. Раджу Вам зупинитися на іншим підставах для відстрочки від мобілізації.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    70%

    Доброго дня, Руслане!

    Я Вас розумію, але на жаль, така підстава для відстрочки, як перебування у відпустці по догляду за дитиною до 3 років, законодавтсвом не передбачена.

    Отже, Вам прийдеться шукати інші підстави для відстроки, повиний перелік яких визначений статтею 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    Ви можете розглянути, наприклад, навчання або ж бронювання на підприємстві. Можливо у Вашій сім'ї є особи, які потребують догляду або мають інвалідність? Що з Вашим станом здоров'я?

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України