Задайте питання юристу

839 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 14 червня 2024, питання №112500

Арешт майна за неоновлення даних та несплату штрафів

Доброго вечора.Скажіть,будь ласка,чи можуть накласти арешт на мою частку житла,якщо я не оновлю дані в тцк і потім не оплатю штрафи? Рахунків і рухомого майна не маю.Квартира на батькові,але я вписаний в приватизацію з часткою 17 кв.м. Житло є єдиним.Проживає троє людей.Батько,мама і я.Чи краще зробити дарственну моєї частки житла на маму? Заздалегідь велике дякую за відповідь.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Сергію!

    Арешт на єдине майно боржника накладається лише у разі відсутності в нього іншого майна та, якщо сума стягнення вища ніж 16000 грн.

    Одним із заходів примусового виконання рішень згідно зі статтею 10 Закону України «Про виконавче провадження» (далі - Закон) є звернення стягнення на майно боржника, у тому числі якщо воно перебуває в інших осіб або належать боржникові від інших осіб, або боржник володіє ним спільно з іншими особами. Цей захід включає арешт, вилучення та примусову реалізацію майна. При цьому важливо враховувати розмір стягнення, який визначається в обсязі, необхідному для виконання за виконавчим документом, з урахуванням стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів, накладених на боржника під час виконавчого провадження, основної винагороди приватного виконавця.

    У разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати, звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. У такому випадку виконавець зобов’язаний вжити заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника.

    https://just-dnipro.gov.ua/?view=viewnews&page_id=5081#:~:text=У%20разі%20якщо%20сума%2C%20що,розташоване%20таке%20житло%2C%20не%20здійснюється.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Сергій Клієнт 3 дні тому
    Дуже Вам дякую,уважаемый Юрий Климентьевич.Всегда помогаете.Дай Бог здоровья и мира Вам и Вашим близким.
    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич 3 дні тому

      Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

      Спілкуватися у чаті

      Прошу, Сергію! Навзаєм!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України