Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

15 червня 2024, питання №112536

Подаю заяву на перехід з 2 фоп на 3 фоп. Але заяву постійно відхиляють

Доброго дня, Подаю заяву на перехід з 2 фоп на 3 фоп. Але заяву постійно відхиляють. Ніби все вірно заповнив.
Які можуть бути причини?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Щоб повідомити податкову про внесені зміни до ФОП, змінити групу платника єдиного податку, систему оподаткування, подайте заяву про застосування спрощеної групи оподаткування за формою — F/J 0102003 або надішліть скановану заяву через розділ — Листування з ДПС.

    Якщо ви ФОП, який переходить з 1-ї чи 2-ї групи до 3-ї, подайте декларацію за період роботи на попередній групі в рік переходу.

    Термін подання — не пізніше 40 днів після закінчення останнього кварталу роботи в попередній групі.

    У декларації вкажіть суму доходу за період до переходу й суму сплаченого єдиного податку.

    Наприклад: якщо ви переходите до 3-ї групи з IV кварталу 2023 року, слід подати декларацію за три квартали роботи в 1-й чи 2-й групі. Зробити це треба протягом 40 днів після закінчення III кварталу, вказавши суму доходу за 9 місяців та суму сплаченого ЄП.

    Тож, слід пам’ятати, що для переходу на єдиний податок або зміну групи єдиного податку заяву потрібно подати у такі терміни:

    з 1 січня — заяву потрібно подати до 16 грудня;

    з 1 квітня — до 16 березня;

    з 1 липня — до 15 червня;

    з 1 жовтня — до 15 вересня.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України