Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 17 червня 2024, питання №112666

Генеральна довіреність на авто.

Доброго ранку. В мене є проблема.
Я на разі знаходжусь вже більше ніж 2роки в Німеччині. Придбала авто на Українських номерах, але переоформити не можливо. Ми хочемо зробити генеральну довіреність і не знаєм як. У нотаріуса завірити на німецький мові і потім зробити апостіль. Вона буде мати законну силу в Україні? Допоможіть будь ласка, як правильно це зробити не звертаючись в консульство.

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Так ви можете оформити довіреність в місцевого нотаріуса.

    В цьому випадку необхідно буде її апостилізувати, перекласти на українську мову, а підпис перекладача засвідчити нотаріально.

    В оовіреності необхідно чітко зазначити повноваження, які будуть надаватись за довіреністю представнику.

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 9 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Добрий день!

    Є два варіанти.

    1. Це зробити українську довіреність в консульстві України. Вона обійдеться дешевше і не потрібно вчиняти ніяких додаткових дій по легалізації. Проблема тільки в черзі до консульства, яка може бути місяць і більше. Оскільки Ви не військовозобов'язана, жодних проблем з оформленням не повино бути.

    2. Без черги зробити можна у будь-якого місцевого нотаріуса на німецькій мові. Далі робите апостиль в Німеччині (нотаріус повинен знати де і як це зробити, або в мерії), після чого пересилаєте в Україну, де робите переклад в бюро перекладів і цей переклад засвідчуєте у нотаріуса (як правило бюро перекладів працюють з нотаріусами і це буде комплексно). Після цього довіреність є дійсною і прирівнюється до української.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України