Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Господарське право, 17 червня 2024, питання №112694 350₴

Как закрыть ‘судову справуʼ и нужно ли ее закрывать

Здравствуйте. Был выдан «судовий наказ» Номер провадження 2-н/243/498/2024
Номер справи 243/2633/24
На стягнення заборгованості по
оплаті спожитих послуг з теплопостачання . Долг был оплачен , дело не дошло до «виконавчої служби». Что дальше? Нужно как то закрыть этот «судовий наказ»? Выпустят ли за границу с этим делом?

Відповіді юристів (10)

    Богун Сергій Павлович
    25.1%

    Доброго дня.

    Судовий наказ – це особлива форма судового рішення, про стягнення з боржника грошової суми або витребування майна за заявою особи, якій належить право такої вимоги. Судовий наказ одночасно є виконавчим документом.

    Нічого закривати не потрібно.

    Доказом виконання судового наказу є погашення заборгованості, що підлягала стягненню.

    Ви зможете безперешкодно перетинати кордон.

    • Алиса Клієнт 12 днів тому
      1. я задам тупой вопрос , извините за рание( но как суд узнает что я оплатила долг? Если оплата была на счет «тепло сети» ? И как долго «судовий наказ « будет висеть в ДІЯ
      • Богун Сергій Павлович

        Судовий наказ отримує стягувач. І саме він пред'являє його до виконання до органів державної виконавчої служби.

        Якщо борг за виконавчим документом погашено - то і підстав для стягнення чи пред'явлення не має.

        Суд не контролює процес стягнення.

    Алиса Клієнт 12 днів тому

    спасибо за консультацию.

    Алиса Клієнт 12 днів тому

    спасибо за консультацию.

    Алиса Клієнт 12 днів тому

    спасибо за консультацию.

    • Богун Сергій Павлович

      Будь -ласка

    Богданов Микита
    25.1%
    Богданов Микита 12 днів тому

    Юрист, м. Одеса, 11 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрый день. Само по себе наличие судебного дела или исполнительного производства не влияет на право выезда за границу. Что бы закрыли выезд за границу, нужно открытие исполнительного производство и определение суда на основании обращения исполнителя в суд. Если судебный приказ предъявят к исполнение, тогда нужно предоставить исполнителю доказательство его оплаты и производство закроют.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25.1%

    Доброго дня, Аліса!

    Не бачу жодної перешкоди щодо Вашого виїзду за кордон. Можете не хвилюватись з цього приводу. Ви сплатили борг за судовим наказом на рахунок стягувача тому у останнього не виникає потреби направляти судовий наказ до виконавчої служби.

    Порядок здійснення права громадян України на виїзд з України, випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України регулює Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» (далі - Закон).

    Статтею 6 Закону визначені підстави для тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України:

    Право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у наступних випадках:
    • Громадянин обізнаний з відомостями, які становлять державну таємницю.
    • До громадянина у порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством, застосовано запобіжний захід, за умовами якого йому заборонено виїжджати за кордон, - до закінчення кримінального провадження або скасування відповідних обмежень.
    • У випадку, коли громадянин засуджений за вчинення кримінального правопорушення - до відбуття покарання або звільнення від покарання.
    • Коли громадянин ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, - до виконання зобов'язань або сплати заборгованості зі сплати аліментів.
    • Громадянин перебуває під адміністративним наглядом Національної поліції - до припинення нагляду.
    • Громадянин є керівником юридичної особи або постійного представництва нерезидента (згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру, наданими відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань"), що не виконує встановленого Податковим кодексом України податкового обов’язку щодо сплати грошових зобов’язань, що призвело до виникнення у такої юридичної особи або постійного представництва нерезидента податкового боргу в сумі, що перевищує 1 мільйон гривень, та якщо такий податковий борг не сплачено протягом 240 календарних днів з дня вручення платнику податків податкової вимоги, - до погашення суми такого податкового боргу, у зв’язку з яким таке обмеження встановлюється.
    • У разі накладення на громадянина адміністративного стягнення за вчинення правопорушення, передбаченого частиною сьомою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (умисне порушення встановленого законом обмеження щодо строку перебування дитини за межами України у разі самостійного вирішення питання про тимчасовий виїзд дитини за межі України тим із батьків, з яким рішенням суду визначено або висновком органу опіки та піклування підтверджено місце проживання цієї дитини), йому тимчасово обмежується право на виїзд з України з дитиною строком на один рік з дня накладення адміністративного стягнення, крім випадку, коли є нотаріально посвідчена згода на виїзд дитини другого з батьків.
    • У разі запровадження зазначених обмежень орган, що його запровадив, в одноденний строк повідомляє про це громадянина України, стосовно якого запроваджено обмеження, та центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони державного кордону (Державна прикордонна служба України).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович
    24.6%

    Доброго дня, судовий наказ не є підставою для відмови у перетині кордону. Ви маєте право на вільний перетин кордону, вам нічого не загрржує.

    Для перетину кордону вам потрібно мати лише закордонний паспорт.

    Консультація з питань перетину кордону

    Отримати консультацію з пить перетину кордону можливо на гарячій лінії Державної прикордонної служби України:

    • 1598 для дзвінків з території України (лінія безкоштовна);
    • +38(044) 527-63-63 для дзвінків із-за кордону (згідно з тарифами відповідного оператора зв’язку).

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України