Задайте питання юристу

863 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 18 червня 2024, питання №112790 500₴

е-ВОД, статус "уточнюється" з актуальним приписним

Маю приписне до міського ТЦК з відміткою про прийняття на військовий облік. У додатку резерв+ маю статус "Не на обліку", "Уточнюється". Проживаю за кордоном більше 5 років. Сьогодні було відмовлено у консульських послугах через те що немає актуальної інформації у додатку. Чи є право просити ТЦК оновити мої дані дистанційно для коректного їх відображення у резерв+? Якщо так, то яким чином?

Відповіді юристів (14)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Чи є право просити ТЦК оновити мої дані дистанційно для коректного їх відображення у резерв+?

    Так, Ви можете це зробити дистанційно.

    Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень закону ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (набув чинності 18 травня) громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.

    У разі перебування за кордоном уточнити дані можете шляхом:

    • повідомлення на офіційну електронну адресу або
    • на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку, або
    • через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

    Вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах України в умовах воєнного стану за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які не оновили персональні дані у строки, визначені цим Законом, здійснюється за умови одночасного їх оновлення. Дійсність військово-облікових документів перевіряється консульською посадовою особою закордонної дипломатичної установи України у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    Скільки Вам років? Якщо більше 25 років - Ви повинні стати на військовоий облік військовозобов'язаних. На жаль, це відбувається за особистої присутності в ТЦК. Тому можуть бути проблеми з дистанційним оновленням даних.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • арсен Клієнт 3 місяці тому

      Ні, мені менше 25. Проблема не в оновленні моїх персональних даних, а отримані інформації з реєстру що я стою на обліку. Установа забула або просто не внесла моїх даних, через що немає можливості отримати консульські послуги. Консул вимагає саме qr код

      • Дерій Владислав Олегович
        10%

        Тоді зателефонуйте в ТЦК, де стоїте на військовому обліку та повідомте про те, що Ваших даних немає в Реєстрі. Зверніться до техпідтримки Резерв+, адже причина може бути також в самому застосунку.

        Ще один варіант - самостійно або через адвока подати запит на внесення інформації в Реєстр призовників.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    90%

    Доброго дня, Арсене!

    Якщо Ви маєте актуальний ВОД, як зазначаєте у своєму питанні, тобто Вам ще немає 25 років, то відповідно до Постанови КМУ №559 від 16.05.2024 року «Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів»:

    "4. У разі невідповідності відомостей, зазначених у посвідченні призовника, тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, військовому квитку осіб рядового, сержантського і старшинського складу та військовому квитку офіцера запасу, відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, громадянин України для внесення відповідних змін:

    у паперовій формі — повинен звернутися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку;

    в електронній формі — повинен скористатися засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста для звернення до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу за місцем перебування на військовому обліку.

    Зміни вносяться протягом п’яти робочих днів з дня реєстрації заяви".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • арсен Клієнт 3 місяці тому

      Так, мені ще немає 25 років. Дані по актуальному місцю знаходження оновив самостійно через резерв+, але при зверненні до ТЦК отримав відповідь що до 25 років, цитата: "я можу розслабитись та забити". Проблема саме в тому що вони не перенесли моїх паперових даних в електронний реєстр. Яким чином я можу написати до них заяву? чи ви займаєтесь допомогою з такими питаннями?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, я можу направити запит до ТЦК, проте Ви так само можете це зробити. Хтось із родичів є в Україні?

        • арсен Клієнт 3 місяці тому

          так, є родичі в Україні

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Тоді, як варіант, Ви можете написати заяву до ТЦК з проханням внести Ваші дані до реєстру, підписати, зробити скан та відправити (наприклад, електронною поштою) родичам, які в Україні, а вони, в свою чергу направлять заяву до ТЦК рекомендованим листом.

            Або ж спробуйте направити останню електронною поштою до ТЦК.

            • арсен Клієнт 3 місяці тому

              Підкажіть, ТЦК наполягає тільки на особистому зверненні, тобто візиті, та кажуть що не приймають ніяких заяв. Що робити в такому випадку?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Яким чином Ви можете з'явитись собисто? Їхати спеціально до ТЦК в Україну аби виправити відомості в реєстрі? Ви все ж таки можете спробувати направити листа до ТЦК через родичів або у іншому варіанті укласти угоду з адвокатом який подать відповідний запит.

            Ви дзвонили до ТЦК?

            • арсен Клієнт 3 місяці тому

              Так, дзвонив. Вони кажуть що потрібно їхати до них особисто, так

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Божевілля якесь. Тоді через адвокатський запит пробуйте.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Військово-обліковий документ, що визначає належність його власника до військового обов’язку, виданий до дня набрання чинності Законом України від 11 квітня 2024 р. № 3633-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, є чинним та не потребує обов’язкової заміни у разі (з підстав) затвердження органом державної влади нової форми військово-облікового документа.

    Згідно з названим законом Громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані:

    у разі перебування за кордоном - шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Маю приписне до міського ТЦК з відміткою про прийняття на військовий облік. У додатку резерв+ маю статус "Не на обліку", "Уточнюється". Проживаю за кордоном більше 5 років. Сьогодні було відмовлено у консульських послугах через те що немає актуальної інформації у додатку. Чи є право просити ТЦК оновити мої дані дистанційно для коректного їх відображення у резерв+? Якщо так, то яким чином?

    Норми нового мобілізаційного Закону з приводу уточнення облікових даних передбачають наступне:

    "...громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані:

    ...

    у разі перебування за кордоном – шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності)..."

    Таким чином, Закон надає можливість оновити дані особам, що перебувають за кордоном, в один із 3-х способів:

    - через мобільний телефон ТЦК та СП.

    - через електронну пошту.

    - через електронний кабінет.

    Радив би спробувати звернутися до ТЦК та СП мобільним зв'язком або через електронну пошту. Через електронну пошту можливо подати звернення щодо врахування інформації про перебування Вас на військовому обліку та внесення даної інформації до Реєстру "Оберіг". Якщо це не допоможе, тоді звертатися зі скаргами до обласного ТЦК, адже не їхати ж Вам заради до цього до України, з якою потім Вас ніхто не випустить.

    З повагою!


Схожі питання

Исключение с учёта при наличии сдвг и панических атаках

Добрый день, у меня псориаз и сдвг, коррекцию поведения прохожу в https://evolution.org.ua/ - повестки небыло но возможно ли исключение из облика? тоесть стать непригод...

05 жовтня 2024 Андрей, м. Київ

2 відповідi

Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України