Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 19 червня 2024, питання №112922

Я не повнолітня влаштовуюся на закордонну компанію, чи я повинна платити податки?

Я не повнолітня влаштовуюся на закордонну компанію, чи я повинна платити податки? якщо так то які мої дії, я не знаходжуся на території україни, чи я повинна відкрити рахунок для податків, якщо я звільнюся я повинна платити якісь податки? я повинна платити податок навіть з тих грошей якщо мені просто надіслали друзі бо я попросила, або я поповнила свою карту

Відповіді юристів (1)

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 7 днів тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Якщо закордонна компанія прийняла вас на роботу та за віком Вам дозволено працювати то компанія має укласти з вами трудовий договір та оформити документи відповідно до законодавства тієї країни , виплачувати вам заробітну плату та з неї сплачувати податки за вас у країні перебування. Керівник підприємства має вирішити питання податків з вашої заробітної плати самостійно.

    Щодо карткових переказів від людини до людини на картку , то головне не перевищувати допустимий ліміт, щоб не потрапити під фінансовий моніторинг банку, і як наслідок блокування рахунку.

    До 5 тис грн в день ,та не більше 400 тис грн в місяць. Загальне правило.

    Для монобанку не більше чим 90 тис грн на 3 місяця(90 днів)

    Закордон вам можуть переказати не більше 100 тис грн на місяць

    Краще робити менші платежі але декілька переказів у різні дні

    З 16 років Ви маєте право працювати.

    ___

    Детальні роз'яснення:

    Неповнолітні особи (від 14 до 18 років) у трудових правовідносинах мають ті самі права, що й повнолітні. Водночас вони користуються низкою суттєвих пільг щодо охорони праці, робочого часу, відпусток і деяких інших умов праці.

    Підлітки не можуть працювати у небезпечних і шкідливих умовах, під землею, на теплових і атомних електростанціях, на нафто- і газовидобувних підприємствах та інших роботах із Переліку важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці. Їх не можна залучати до нічних (з 22:00 до 6:00), понаднормових робіт і робіт у вихідні дні.

    Працівники до 18 років також не можуть переміщувати та підіймати речі вагою більше граничних норм. Крім того, вантажна робота обмежується за часом – не більше однієї третини робочого часу. Іншими словами, якщо працівник працює 7 годин на день, то вантажна робота не повинна тривати більше 2,3 години.

    Перш за все, трудовий договір із неповнолітнім працівником укладайте лише у письмовій формі (!).

    Важливо: у потенційного неповнолітнього працівника не повинно бути медичних протипоказань. Тому він має пройти медичне обстеження і надати довідку. Такий профогляд має стати щорічною традицією – допоки працівнику не виповниться 21 рік.(Деякі компанія це не вимагають)

    Крім того, ви не можете встановлювати випробувальний термін для неповнолітніх під час прийому на роботу.

    З повагою ,

    Костянтин Гончаренко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України