Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 22 червня 2024, питання №113200

Колишній чоловік не сплачує аліменти

Доброго дня, у моєї знайомої дівчини чоловік не сплачує аліменти уже 7 чи 8 років, в юстицію ходила нарахували рік назад щось 250 т. Відібрали посвідчення водія. І на цьому все. Іще є будинок в якому вона проживає і приписана з дитиною,але будинок не весь її,більша половина. Але переоформити вона його не може повністю на дитину тому що у колишнього чоловіка є ще одна дружина з дитиною якій він теж не платить аліментів. В нього є якась фірма але вона оформлена наче на когось. Хоча в засновниках фірми є його фамілія. Що порадите?

Відповіді юристів (1)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 4 дні тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Вітаю ! Є певні дії , які вчиняє тільки виконавча служба, є дії, які можуть вчинятися як виконавчою службою, так і стягувачем, а є дії, які може вчиняти тільки стягувач.

    Виконавча служба має усі повноваження віднайти УСЕ майно боржника, включаючи корпоративні права боржника - засновника (учасника) господарського товариства, на які також виконавець повинен звернути стягнення (продати з аукціону корпоративні права). Також виконавець зобов*язаний штрафувати боржника декілька разів, потім притягати боржника до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів. З ініціативою про штрафи та притягнення до крим. відповідальності боржника також може виходити і стягувач. Також тільки стягувач може ініціювати у суді питання поділу майна (будинку), накладення арешту на частку боржника і продаж частки будинку з аукціону (у випадку не продажу - знижується ціна, у випадку повторного не продажу ця частка пропонується у власність стягувачці на взамін суми боргу з аліментів. Якщо стягувачка відмовиться від цієї частки - вона передається боржнику, арешт з неї знімається. Також стягувачка може ініціювати у суді питання нарахування пені за несвоєчасну сплату аліментів, також штрафів, половина яких передається стягувачці, суми значні.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України