Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

23 червня 2024, питання №113245

Я аспірант, подав заяву на відстрочку 11.06. Результатів нема, але піджимають строки проходження Влк

Доброго дня, я аспірант, навчаюсь на денній формі навчання, без переривань, прописаний в Голосіївському районі, міста Києва, не проходив військової служби, та на військовий кафедрі не числився, пішов в війкомат через те що по адресі проживання приходила поліція в гуртожиток, на наступний день прийшов в тцк, мені сказали оновити приписне посвідчення, на нове так як на даний момент мені вже 26років, після написання заяви в тцк на видання військового направили на влк, того ж дня 11.06. Подав дані на відстрочку, сказали розгляд буде тривати 7 робочих днів, тому приходьте через тиждень, я прийшов в п'ятницю 21.06. Так як в них були якісь зміни, і видачу довідок про відстрочку видають тепер тільки по п' ятницях. Паралельно ж і проходив влк. На даний момент пройшов всіх врачів, і документи передали голові комісії влк. Коли я запитував в голови комісії в четвер що в мене поки довідки нема на руках вона має бути готова в п'ятницю вона сказала в такому разі приходьте в понеділок до нас з довідкою. Я прийшов в п'ятницю по довідку в війкомат, а вона ще не готова, мені сказали приходити аж наступної п'ятниці. Після цього я пішов знову до голови влк, вона вже каже зовсім інше, і що не путайте нас до юристів, нам вже ця довідка не треба, і приходьте в понеділок. Зовсім протилежна мова. Так як я починав проходити влк 11.06 вже вівторок буде 14діб, як правильно поступити, чи не випишуть мені відразу повістку, і не відправлять непонятно куди так як в мене нема документа що посвідчує моє право відстрочку на руках? Та як правильно поступити з комісією, на яку мені завтра ітти забирати документи в голови комісії.?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ілля!

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    60. На підставі розгляду отриманих документів комісія ухвалює рішення про надання або відмову у наданні відстрочки. Рішення комісії оформляється протоколом.

    Про прийняте комісією рішення повідомляється засобами телефонного, електронного зв’язку або поштою заявнику не пізніше ніж на наступний день після ухвалення такого рішення.

    У разі позитивного рішення військовозобов’язаному надається довідка із зазначенням строку відстрочки за формою, визначеною у додатку 6.

    У разі відмови у наданні відстрочки військовозобов’язаному повідомляють письмово із зазначенням причин відмови за формою, визначеною у додатку 7. Таке рішення може бути оскаржене у судовому порядку.

    До ухвалення комісією рішення військовозобов’язаний не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ілля Клієнт 3 місяці тому

      Добрий день, але я ніяких дзвінків, листів, чи електронних листів не отримував. Чи це взагалі не має різниці?, То я правильно розумію, що ВЛК я можу спокійно завтра ітти і забирати результати?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так Ви і не повинні були ще отримати довідку, оскільки в Вас немає ВОД, а останній видадуть після проходження ВЛК, окільки в документ впишуть Вашу придатність до проходження військової служби.

        У довідці повинен бути зазначений номер Вашого військово-облікового документу.

        Якщо в Вас зареєстрували довідку про відстрочку, то, незважаючи на те, що Ви вже пройшли ВЛК, допоки не буде рішення коміссії про надання Вам відстрочки, Ви призову не підлягаєте.

        • Ілля Клієнт 3 місяці тому

          Зрозумів, дуже Вам дякую за роз'яснення!.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Ілля! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA