Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Медичне право, 25 червня 2024, питання №113453

Довідка лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) про постійний догляд

Здрастуйте, моїй матері 84 роки, перенесла 2 інсульти, є відповідні акти, останні 4 роки не виходить з дому, насилу пересувається квартирою. Для отримання довідки звернувся до сімейного лікаря. За його направленнями вдома матір обстежив невропатолог і своїм актом підтвердив необхідність постійного догляду, таких самих висновків дійшов і психіатр, який у своєму акті зазначив про необхоюхлдимість стороннього догляду. Але голова комісії ЛКК заявив, що оскільки моя мати не прикута до ліжка, то і доглядати за нею немає необхідності. Я готую заяву на директора лікувального закладу, у зв'язку з цим, потрібна допомога з кількох питань:

1. чи існує на сьогоднішній день норма закону про необхідність постійного догляду за людьми з віком 80+, якщо так, то на який нормативний акт або закон посилатися ?

2. чи мали право відмовити у створенні комісії ЛКК з метою визначення функціональних обмежень здоров'я моєї матері?

3. чи мали право ігнорувати висновки психіатра, який встановив когнітивні проблеми, що потребують постійного догляду ?

4. чи мали право ігнорувати висновки невропатолога, який вказав в акті необхідність стороннього догляду?

5. чи маю я право вимагати офіційного висновку, що моя мати може повноцінно жити й обслуговувати себе, незважаючи на її діагнози. Такий висновок необхідний, щоб медики взяли на себе відповідальність за її здоров'я, у разі відмови від надання довідки з висновком про необхідність стороннього догляду?

Дякую

Відповіді юристів (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Готовий проконсультувати з Вашого питання.

    Звертайтесь через мій профіль на сайті.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    За направленням сімейного лікаря Ваша матір повинна була б пройти ЛКК та отримати письмовий висновок останнього. Голова комісії не має права робити одноосібні висновки замість цього.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України