Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 04 липня 2024, питання №114281

як оформити дарування будинку , якщо дарувальник знаходиться закордоном ?

Доброго дня. Родич бажає оформити на племінницю дарування майна ( будинку ) але він знаходиться закордоном ( польща ). Як це правильно зробити?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Галина!

    Родич повинен оформити довіреність або у консульстві України, або у місцевого нотаріуса на третю особу в Україні, яка від його вмені укладе дарчу с племіннецею.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго вечора. Вашому родичу дешевше вийде оформити довіреність в посольстві чи консульстві України в Польщі, ніж в польського тощо нотаріуса.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України