Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 07 липня 2024, питання №114514

Розлучення в односторонньому порядку через суд

Розлучення через суд в односторонньому порядку,складання позовної заяви, повернення дошлюбного прізвища

Відповіді юристів (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 2 місяці тому

    Юрист, м. Київ, 3 роки досвіду

    Доброго дня!

    Якщо один із подружжя не дає згоду на розлучення, інший має право подати до суду позовну заяву про розірвання шлюбу, у якій зокрема попросити повернути дошлюбне прізвище. В будь- якому випадку суд задовольнить позов, бо примушування до шлюбу не дозволяється. Це лише питання часу. На практиці це може зайняти 2 місяці, може 4 місяці. Також якщо інша сторона просить надати строк для примирення, це ще + до півроку. І враховуйте , що рішення суду набирає законної сили не відразу після його прийняття, а лише через 30 днів.

    Ви цілком можете спробувати написати позовну заяву і самі без допомоги юриста, опираючись на наявні в інтернеті зразки. Враховуйте , що позивач має сплатити судовий збір 1211,20 грн . У позові можна просити потім стягнути його з відповідача. Але якщо Ви не вкажете якісь відомості, суд може залишити позов без руху. Це ще додатковий час.

    Тому якщо маєте можливість, краще зверніться за допомогою до спеціаліста.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України