Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 липня 2024, питання №115095 350₴

Какие документы нужны иностранцу для вьезда в Украину?

Добрый день, едем с парнем швейцарцем в Украину на неделю, я сама украинка. Вопрос: какие нужны документы для пересечения границы сейчас в Украину. Нужно ли приглашение от проживающего на территории Украины лица, страховка и иные документы?

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович
    10%

    Доброго дня.

    Громадяни Швейцарії мають право вʼїжджати в Україну на підставі безвізу.

    Отже потрібен паспорт громадянина Швейцарії.

    Також рекомендую перед поїздку зателефонувати в посольство України Швейцарії або до прикордонні служби України.

    Там чітко сформують пакет документів, який необхідний для в'їзду.

    Карпенко Андрій Володимирович
    10%

    Вітаю!

    Перелік документів для вʼїзду в Україну для громадян Швейцарії

    Вам не потрібна віза, якщо ви перебуваєте в Україні до 90 днів. Перелік документів для безвізового вʼїзду громадянам Швейцарії:

    ● дійсний закордонний паспорт;

    ● поліс медичного страхування;

    ● підтвердження мети запланованого перебування – бронювання готелів, договори оренди квартир, туристичні ваучери, квитки на семінари, виставки, ярмарки, запрошення від фірм та організацій тощо;

    ● наявність достатнього фінансового забезпечення на весь період запланованого перебування (45$ на людину на кожну добу перебування в Україні).

    Турчин Ярослав
    18.6%
    Турчин Ярослав 2 місяці тому

    Юрист, м. Харків, 16 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    ДОБРЫЙ ДЕНЬ, АНГЕЛИНА!

    Нет, виза не требуется. Для граждан Украины действует безвизовый режим со Швейцарией. Разрешенный срок пребывания в стране составляет 90 дней (если вы едете в эту страну с туристической целью).

    Несмотря на военные действия, иностранцы по-прежнему посещают украинские города. Ежедневно из США, Великобритании, Японии, Франции, Германии, Швейцарии и Швеции, других стран мира в Украину приезжают туристы, волонтеры, журналисты, политики, члены правительственных миссий, владельцы бизнеса в Украине или имеющие здесь родственников.

    Планируя путешествие в Украину, следует максимально позаботиться о собственном здоровье. Особенно учитывая, что болезни обычно случаются неожиданно, а проблемы со здоровьем в незнакомом городе могут добавить туристам дополнительные проблемы. В такой ситуации пригодится полис медицинского страхования для въезда в Украину. Он предусматривает обязательное страхование путешественников в соответствии с Законом Украины "О туризме" и Постановлением Кабинета Министров Украины для иностранных граждан.

    На портале Visit Ukraine доступны страховые полисы разного срока действия – от 3 до 6 месяцев. Продолжительность Вы выбираете самостоятельно – это зависит от количества дней пребывания в Украине.

    Договор страхования вступает в силу с момента пересечения государственной границы Украины.

    Стоимость одного застрахованного дня – от 2,2 евро. Для граждан Швейцарии. То есть на 90 дней где-то будет до 290 евро.

    https://visitukraine.today/uk/products/insurance/u...

    В ином требований никаких нет.

    Главное не просрочить выезд из страны. Тогда могут вменить нарушение миграционных правил. Планируйте выезд заранее, чтоб не было накладок.

    С уважением, юрист Ярослав Турчин (г. Гамбург, Германия)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    18.6%

    Доброго дня, Ангеліна!

    Іноземці в'їжджають в Україну і виїжджають з України через пункти пропуску на державному кордоні за національним паспортом i у разі наявності візи, якщо інший порядок в'їзду не встановлено законодавством або міжнародними договорами України.

    Паспортний документ подається іноземцем та особою без громадянства для реєстрації у пункті пропуску через державний кордон посадовій особі Державної прикордонної служби. Реєстрація проводиться на термін не більш як 90 днів протягом 180 днів.

    Безвізовий режим:

    З країнами ЄС, Японією, Кувейтом, США, Уругваєм тощо в України встановлений безвізовий режим. Громадяни безвізових країн мають право перебувати в Україні у термін до 90 днів протягом 180-денного періоду.

    Вʼїзд на підставі візи.

    Тільки для громадян країни, з якою не укладений безвізовий режим.

    Отже для в'їзду в Україну чоловік повинен:

    1. Мати дійсний закордонний паспорт (паспорт повинен бути дійсним протягом усього терміну перебування в країні).

    2. Оформити відповідний поліс страхування.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    18.6%

    Доброго дня!

    ІНОЗЕМЦІ В’ЇЖДЖАЮТЬ В УКРАЇНУ ЗА УМОВИ:

    1) наявності в нього дійсного паспортного документа;

    2) відсутності щодо нього рішення уповноваженого державного органу України про заборону в'їзду в Україну;

    3) наявності в нього в'їзної візи, якщо інше не передбачено законодавством України;

    4) підтвердження мети запланованого перебування;

    5) наявності достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення до держави походження або транзиту до третьої держави.

    Іноземцям, які не відповідають одній чи кільком умовам в'їзду в Україну, відмовляється у перетинанні державного кордону в порядку, встановленому статтею 14 Закону України «Про прикордонний контроль».

    Нотаріально засвідчені копії паспортних документів, свідоцтв про народження, віз право на перетинання державного кордону не дають.

    ДОКУМЕНТИ, ЯКІ НЕОБХІДНІ ДЛЯ ПЕРЕТИНАННЯ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ УКРАЇНИ ГРОМАДЯНИНОМ ШВЕЙЦАРІЇ

    • Закордонний паспорт
    • Надати підтвердження мети поїздки та наявності достатньої кількості коштів на час перебування в Україні та для повернення до країни походження.
    • Оформити відповідний поліс страхування.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    12.9%

    Вітаю Вас!

    Добрый день, едем с парнем швейцарцем в Украину на неделю, я сама украинка. Вопрос: какие нужны документы для пересечения границы сейчас в Украину. Нужно ли приглашение от проживающего на территории Украины лица, страховка и иные документы?

    Громадяни Швейцарії мають безвізовий режим до 90 днів протягом 180 днів для в'їзду до України. Тому достатньо буде його закордонного паспорту, проблем на кордоні з Україною бути не повинно. Які документи я раджу мати із собою?

    Наявність закордонного паспорта. Важливо, що цей паспорт має бути дійсним протягом усього терміну перебування в Україні. Зокрема, якщо у вас залишилося 3 місяці до закінчення терміну дії паспорта, а ви плануєте приїхати в Україну протягом цього терміну, то доцільним є отримання нового паспортного документа у вашій країні, щоб уникнути можливих проблем при в'їзді та виїзді. Зверніть увагу, що для громадян Туреччини та Грузії встановлено виключення. Вони мають право заїхати в Україну по внутрішньому паспорту – ІД-картці.

    Підтвердження мети запланованого перебування. Для підтвердження мети подорожі особа може скористатися документами, що засвідчують її наміри туристичного відпочинку, навчання, стажування, працевлаштування або лікування тощо. Також рекомендуємо мати підтвердження повернення до країни свого громадянства, або переїзду – транзитного проїзду до іншої країни та підтвердження бронювання місця проживання в Україні.

    На кордоні мають право перевірити достатність фінансового забезпечення на період планового перебування в Україні, саме тому ми рекомендуємо мати свіжу виписку з банківського рахунку або необхідну суму готівкою. Розмір фінансового забезпечення залежить від кількості днів та рахується в еквіваленті до курсу долара. Якщо вам самостійно важко визначитись з цією сумую, то наші юристи на консультації допоможуть розібратись з цим питанням.

    https://pravdop.com/ua/publications/kommentarii-za...

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович
    11.4%

    Доброго дня, Перелік документів для вʼїзду в Україну для громадян Швейцарії

    Вам не потрібна віза, якщо ви перебуваєте в Україні до 90 днів. Перелік документів для безвізового вʼїзду громадянам Швейцарії:

    ● дійсний закордонний паспорт;

    ● поліс медичного страхування;

    ● підтвердження мети запланованого перебування – бронювання готелів, договори оренди квартир, туристичні ваучери, квитки на семінари, виставки, ярмарки, запрошення від фірм та організацій тощо;

    ● наявність достатнього фінансового забезпечення на весь період запланованого перебування (45$ на людину на кожну добу перебування в Україні).

    Важливо! Якщо щодо особи затверджено рішення уповноваженого державного органу України про заборону в'їзду в Україну, то такому туристу у перетині кордону буде відмовлено.

    Також про випадки, коли іноземцю можуть відмовити у вʼїзді в Україні читайте у нашому матеріалі.

    З 1 липня в Україні правила перетину кордону були спрощені, адже у державі скасовано всі ковідні обмеження та карантинні заходи. Деталі за посиланням.

    Чи потрібно громадянам Швейцарії страхування для вʼїзду в Україну?

    Для вʼїзду в Україну іноземець повинен мати поліс медичного страхування. Проте подорожуючи державою в умовах воєнного стану важливо враховувати додаткові ризики. Страхування військових ризиків може компенсувати збитки у разі нещасного випадку через воєнні дії чи терористичні акти, амбулаторне лікування та госпіталізацію та невідкладну допомогу.

    Страхових компаній, які пропонують покриття ризиків, повʼязаних з бойовими діями та війною не дуже багато. Замовляйте надійний захист на порталі VisitUkraine.

    Пошук житла в Україні

    Туристи можуть зупинитись в Україні в одному з закладів розміщення. Бронюючи житло звертайте увагу на наявність поруч облаштованих укриттів. Під час відпустки турист може зупинитись в готелі з різною зірковістю, хостелі, орендувати апартаменти або відпочити в гостьовому будинку.

    Забронювати житло на обрані дати можна за посиланням.

    Юридична підтримка в Україні громадянам Швейцарії

    Громадяни Швейцарії мають право вʼїжджати в Україну на підставі безвізу. Проте для більш тривалого перебування в Україні, роботи або навчання необхідно оформити візу. Туристи зі Швейцарії, які перебувають в Україні можуть звертатися за консультацією до висококваліфікованого юриста з різних питань: супровід адвоката в Україні, консультація щодо юридичних аспектів в`їзду в Україну, допомога з оформленням документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України