Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

30 липня 2024, питання №116661 350₴

Намальовані або штучно-згенеровані іллюстрації +18

Доброго дня. Чи дозволено законодавством публікацію еротичних мальописів або ілюстрацій, створених за допомогою штучного інтелекту та комікси в NSFW стилі (оголені груди, спідня білизна еротичного характеру, бондаж(бдсм) або шибарі, заблюрені статеві органи) і публікувати їх на таких платформах, як Twitter,Telegram,Patreon, pixiv,(без цензури/ з цензурою), відповідно до правил цих спільнот? Яких запобіжних заходів слід вжити, щоб займатися цією діяльністю відкрито та законно?

Чи незаконно продавати ці NSFW мальописи, якщо клієнтам виповнилося 18 років?

Дякую за ваш час.

Приклади ілюстрацій цієї категорії інших художників:

Відповіді юристів (20)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Все залежить від політики платформ, де Ви збираєтесь публікувати згадані малюнки. Чинному українському законодавству така діяльність, якщо вона безоплатна, не суперечить.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

      Добрий день, дякую що знайшли час відповісти на моє запитання. А для прикладу, якщо використовувати платформу Patreon, для того щоб ділитись подібними іллюстраціями за платною підпискою відповідно заповнивши всі необхідні дані, які вимагає дана платформа (Форма Non-US Entity Tax Information / W-8BEN, паспорт та тд...)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Не бачу в тому проблеми. Можете робити це через платформу Patreon. Яким чином Ви збираєтесь легалізовувати свій прибуток?

        • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

          А як його можна легалізувати? необхідно створити ФОП?

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            25.1%

            Так, це було б бажано, оскільки в іншому випадку Вам прийдеться сплачувати податок 19,5%.

            • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

              Скажіть, будь-ласка, чи є ще якісь шляхи,якими можна легалізувати такий дохід. У випадку коли місячний дохід становить 100-200$, є сенс робити фоп? Також гроші з платформи Patreon виводяться на іноземний гаманець Payoneer, це грає якусь роль?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Дохід дійсно зовсім невеликий, проте, Ви отримаєте останній на картку фізичної особи й відповідно до законодавства повинні сплачувати податки.

            • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

              Зрозуміло, вдячний вам за відповідь, але маю ще одне та останнє запитання. Якщо я не буду виводити гроші з Patreon, та виведу їх тільки після того як я оформлю ФОП, то в цьому випадку все буде відповідно до закону?

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            49.7%

            Так, Ви починаєте нести відповідальність за сплату податків з того моменту, як кошти заходять на Ваш рахунок фізичної особи або рахунок ФОП.

            • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

              Дякую вам за ваш час. Вибачте за нескінченні запитання, а при ситуації, якщо я вже декілька разів виводив не значні суми на власну банківську картку з гаманця Payoneer(300-400 доларів впродовж 5-6 місяців), варто чогось остерігатись?

              І ще цікавить чи при оформленні ФОП потрібно лише заповнити дані в Дії чи потрібно ще десь про це повідомляти в місцях накшталт військомат або цнап і тд...

    Богданов Микита
    Богданов Микита місяць тому

    Юрист, м. Одеса, 11 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня. Кримінальному законодавству ваша діяльність не суперечить. Проте, якщо ви хочете отримати прибуток від продажу, необхідно зареєструвати ФОП, відкрити банківський рахунок ФОП, на який необхідно отримувати прибуток. Оскільки деякі платформи вимагають податкові реквізити.

    • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

      Добрий день, дякую за вашу відповідь, але дещо хотів би дізнатись . Для прикладу, якщо використовувати платформу Patreon, для того щоб ділитись подібними іллюстраціями за платною підпискою відповідно заповнивши всі необхідні дані, які вимагає дана платформа (Форма Non-US Entity Tax Information / W-8BEN, паспорт та тд...), то чи це буде рахуватись легально, та чи обов'язково потрібен ФОП в такій ситуації?

      • Богданов Микита
        Богданов Микита місяць тому

        Юрист, м. Одеса, 11 років досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Вам потрібен ФОП щоб отримати на нього прибуток та сплачувати податок (Єдиний податок 3 групи 5 % від суму, яка поступила на рахунок). Без ФОП, якщо на ваш особистий рахунок зайдуть кошти та ними зацікавиться податкова, необхідно сплатити буде 19,5%. Заповнення Форми Non-US Entity Tax Information / W-8BEN обов'язково вимагається у США для нарахування та утримання податків в США

        • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

          Тобто,чисто гіпотетично, якщо я отримав певну суму коштів, для прикладу візьму доступний метод виведення коштів на платформі Patreon, через іноземний гаманець Payoneer, то від тієї суми виведення може бути знято 19.5%?Я буду вам дуже вдячний, якщо ви трішки роз'ясните цей момент. Також цікавить, які наслідки можуть виникнути якщо виводити гроші без ФОП і з таким контентом. Дякую

          • Богданов Микита
            25.1%
            Богданов Микита місяць тому

            Юрист, м. Одеса, 11 років досвіду

            Спілкуватися у чаті

            Якщо на Payoneer тоді наслідків може і не бути. Наслідки можуть бути, якщо значна сума коштів йде на ваш приватний рахунок. Тоді банк може заблокувати кошти та запросити підтвердження походження коштів. Якщо ви не ФОП, тоді справу передають в податкову і вона донарахує податки 19,5% та штраф. Автоматично 19,5 не знімається з вас.

            • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

              Якщо гіпотетичний місячний дохід становить, приблизно 100-200$, є сенс робити ФОП?

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    У всіх соціальних мережах заборонено поширювати:

    • зображення оголеного тіла або вміст сексуального та порнографічного характеру;
    • небезпечний контент, який спонукає глядачів, особливо дітей, до дій, що можуть призвести до серйозних каліцтв, нещасних випадків тощо;
    • дискримінаційний вміст, контент, який містить принизливі висловлювання або заклики до насильства проти окремих осіб або груп людей за ознаками раси, етнічного походження, віросповідання, недієздатності, статі, віку, статусу ветерана, касти або сексуальної орієнтації;
    • натуралістичний контент шокуючого та сенсаційного характеру;
    • образи та залякування.

    • Пользователь не активен Клієнт місяць тому

      Добрий день, дякую за відповідь. Контент про який йде мова в цьому запитання, стосується виключно сайтів на яких можливо обмежити доступ до фотографій з позначками +18. Instagram, Tiktok, тощо, мають сувору політику що до таких фотографій такого ґатунку, ось чому про них не йде мова в моєму запитанні. Мене цікавить такі соціальні мережі як Deviantart, Pixiv, які дозволяють опубліковувати такі іллюстрації з дотриманням їхньої політики цензури і тд.

    Богданов Микита
    Богданов Микита місяць тому

    Юрист, м. Одеса, 11 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Якщо гіпотетичний місячний дохід становить, приблизно 100-200$, є сенс робити ФОП? тоді сенсу робити ФОП немає


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA