Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Для бізнесу, 03 серпня 2024, питання №116976 350₴

Відкриття бізнесу за кордоном

Чи потрібно повідомляти Українську податкову службу про набуття статусу Sole Trader (Самозайнятий) у Великій Британії і як це зробити якщо потрібно

Відповіді юристів (7)

    Дерій Владислав Олегович
    21.4%

    Вітаю Вас, Романе!

    Повідомляти податкову про набуття статусу самозайнятого у ВБ не потрібно, адже це не контрольована іноземна компанія (КІК) - https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/655502.html

    Проте, пам'ятайте, що доходи самозайнятої особи у ВБ згідно законодавства України розцінюються як іноземний дохід.

    Ви повинні кожен рік подавати декларацію про майновий стан та доходи і сплачувати податки з таких доходів (ПДФО 18% та військовий збір 1,5%)

    Для уникнення подвійного оподаткування до декларації потрібно додати довідку про сплату податків (від місцевої податкової, перекладену українською мовою). Тоді, можна буде зменшити суму податку на доходи фізичних осіб на суму сплачених податкової. При цьому, уникнення подвійного оподаткування не розповсюджується на військовий збір (1,5%), його доведеться сплатити.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Карпенко Андрій Володимирович
    14.3%

    Вітаю!

    ВИ МОЖЕТЕ МАТИ ПОДВІЙНЕ ПОДАТКОВЕ РЕЗИДЕНСТВО.

    Українці, які отримали тимчасовий захист в інших країнах світу та перебувають в цих країнах понад 183 дні, при дотриманні умов, визначених пп. 14.1.213 ПКУ, залишаються резидентами України.

    Разом з тим локальне податкове законодавство іншої країни може визнати українців резидентами країни перебування.

    Міжнародні двосторонні договори про уникнення подвійного оподаткування передбачають правила розподілу прав оподаткування певних видів доходів між країною – резиденцією платника податків та країною перебування.

    Якщо обидві країни вважають особу своїм податковим резидентом згідно з локальним законодавством, а сама особа вважає, що це не відповідає положенням міжнародного договору про уникнення подвійного оподаткування, вона може подати заяву про розгляд своєї справи до компетентного органу України або іншої країни, яка буде вирішуватись за процедурою взаємного узгодження.

    Відповідно до міжнародного договору буде проведено відповідний тест (на визначення центру життєвих інтересів), за підсумками якого компетентні органи двох країн повинні прийняти рішення, податковим резидентом якої з двох країн буде вважатися зазначена особа.

    При цьому кожен окремий випадок буде розглядатися компетентними органами на основі наданих документів та підтверджень з урахуванням усіх обставин та підстав.

    ІНШИМИ СЛОВАМИ, ЯКЩО ОТРИМУЄТЕ ДОХІД В УКРАЇНІ - СПЛАЧУЄТЕ ПОДАТКИ В УКРАЇНІ;

    ЯКЩО ОТРИМУЄТЕ ДОХІД В БРИТАНІЇ - СПЛАЧУЄТЕ ПОДАТКИ В БРИТАНІЇ.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    14.3%

    Доброго дня, Романе!

    Якщо Ви збираєтесь або вже перебуваєте за кордоном понад 183 дні, то Вас можуть визначили податковим резидентом іншої країни, в даному випадку - ВБ. Для українських громадян, які проживають за кордоном, але продовжують працювати на іноземні та українські компанії, це означає, що з отриманої зарплати чи іншого доходу доведеться заплатити податки двічі - в український бюджет та в бюджет країни перебування. Тому тут головне уникнути подвійного оподаткування.

    Почнемо з питання, що означає статус податкового резидента?

    Перш за все, коли виникає необхідність платити податки?

    Так чи інакше, а податки сплачують всі. За офіційно працевлаштованих, податки платить роботодавець (податковий агент), а ФОПи та самозайняті особи сплачують їх самостійно.

    Але цей обов’язок стосується не лише українців. Податки в Україні сплачують й іноземці, які тут працевлаштовані або постійно проживають. Цей обов’язок поширюється також на тих іноземців, які отримують доходи не в Україні від своїх роботодавців, проте які проживають тут тривалий час.

    Аналогічно це правило поширюється й на українців, які виїхали за кордон: обов’язок платити податки у приймаючій державі виникає навіть без зміни громадянства чи отримання будь-якого іншого статусу у новій країні проживання.

    У цьому контексті існує два незалежних один від одного поняття: громадянство та податкове резидентство. Якщо людина виїхала, наприклад, до Польщі, то вона може стати податковим резидентом цієї країни навіть без отримання там громадянства.

    Відтак, у неї може виникнути обов’язок сплачувати там податки навіть з отриманих в Україні доходів, з яких вже сплатили податки до українського бюджету.

    Далі Вам важливо зрозуміти, що таке податкове резидентство!

    Простими словами, податкове резидентство – це статус особи, яка проживає у певній країні, що передбачає обов’язок саме у цій країні сплачувати податки з усіх доходів.

    Загальний принцип податкового резидентства передбачає, що всі резиденти країни підлягають у ній оподаткуванню стосовно абсолютно всіх своїх доходів – як тих, що отримуються на території цієї країни, так і за її межами.

    Отже, отримавши статус податкового резидента, українці за кордоном повинні сплачувати податки до бюджету приймаючої сторони навіть зі своїх зарплат, навіть якщо, з них вже сплачено податки в Україні.

    Це ж саме стосується доходів ФОПів та самозайнятих осіб: якщо джерело їхнього доходу в Україні, а самі вони проживають за кордоном, то крім сплаченого єдиного податку вони повинні заплатити податок на дохід у країні проживання.

    Коли особа отримує статус податкового резидента?

    У різних країнах світу статус податкового резидента настає за різних умов. Найпоширеніша з них – проживання у приймаючій країні протягом тривалого періоду. Як правило, пів року або 183 дні.

    У більшості країн першою підставою для набуття податкового резидентства є наявність власного або орендованого житла, в якому особа зазвичай проживає.

    Якщо таке житло є у двох країнах, тоді визначення податкового резидентства особи проводиться на основі інших критеріїв, і до них відносяться тісні сімейні та економічні зв’язки, знаходження в країні понад 183 календарних дні, громадянство та інше.

    Важливим критерієм, за яким особа отримує статус податкового резидента, є наявність так званого "центру життєвих чи економічних інтересів" у певній країні. Забігаючи наперед, якщо центр ваших економічних інтересів знаходиться в Україні, то, як правило, це є достатньою підставою для того, аби не платити податки з доходів за кордоном.

    Центр життєвих інтересів може охоплювати різноманітні аспекти – від кількості днів перебування в країні, володіння майном, наявності роботи до відвідування школи чи дитсадка дітьми, чи відвідування спортивного залу. Де центр життєвих інтересів, там і сплата податків.

    Центр економічних інтересів у особи виникає у тій країні, до якої вона найбільш тісно прив’язана як економічно, так і соціально.

    Як правило, центр економічних інтересів особи знаходиться у тій країні, де вона має:

    ⇒ постійне місце проживання;

    ⇒ офіційне місце роботи;

    ⇒ зареєстрований бізнес (чи ФОП);

    ⇒ відкриті банківські рахунки;

    ⇒ регулярну сплату податків та комунальних платежів;

    ⇒ тісні родинні зв’язки;

    ⇒ місце, у якому постійно навчається неповнолітня дитина цієї особи (садочок, школа чи ВНЗ);

    ⇒ абонементи до спортзалів, басейнів, секцій тощо.

    Звання податкового резидента однієї з європейських країн може дорого обійтися українським переселенцям, адже з усіх доходів їм доведеться заплатити доволі великі податки.

    Порівняно з країнами Західної Європи, українські ставки податків доволі посередні. Так, з отриманої в Україні зарплати до державного та місцевого бюджетів сплачується 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору. Додатково роботодавець сплачує 22% ЄСВ.

    У західних країнах фізичні особи сплачують набагато вищі податки, розмір яких може перевищувати половину доходу. Варто зазначити, що у більшості країн Заходу діє прогресивна система оподаткування. Тобто, чим меншим є розмір отриманого доходу, тим меншою є ставка податку, яка до нього застосовується

    Проте, навіть застосування знижених ставок податків до відносно невеликих в масштабах країн ЄС доходів все одно є додатковим тягарем для бюджету українського переселенця. У разі ж, якщо особа проігнорує вимоги податкової про сплату податків, то у ЄС їй загрожують штрафи та навіть кримінальна відповідальність.

    Важливо одразу дізнатись, як саме іноземні податкові стягуватимуть Ваші податки?

    Українці, які перебувають за кордоном вже понад 183 дні можуть навіть не знати про те, що іноземний податковий орган визначив їх податковими резидентами своєї країни. Все тому, що податковий період, за який необхідно буде здійснювати сплату податків, у більшості країн прирівнюється до року.

    Іншими словами, про необхідність сплачувати податки в іншій державі людина може дізнатися вже у 2023 році, на етапі, коли місцевий податковий орган виставить їй претензію на погашення податкового боргу.

    Тож не дивно, що наразі нічого не відомо про випадки подвійного оподаткування доходів українців, які виїхали за кордон на початку великої війни, попри те, що 183 дні їхнього перебування у новій країні вже минули.

    Необхідність оскаржувати своє податкове резидентство в українських біженців виникне лише під час податкових спорів щодо нарахованих податків.

    Крім цього, в іноземних податкових органів небагато способів дізнатися про доходи українців, на які можна нарахувати податки. Особливо коли джерело цих доходів – зарплати від українських роботодавців, які надходять на рахунки в українських банках.

    Доходи, про які іноземні податківці точно матимуть повну інформацію та на які нарахують податки, як правило, включають доходи від продажу українцями свого майна за кордоном.

    Якщо, наприклад, українець продає автомобіль в країні перебування, інформацію про угоду податкові органи можуть отримати від реєстраційних центрів, де проходить оформлення. Або від нотаріуса, якщо угода підлягає нотаріальному посвідченню.

    Інформація щодо зарплат або інших доходів, які українці отримують від українських роботодавців на рахунки у вітчизняних банках для іноземних податкових органів не доступна. Щоб нарахувати на ці доходи свої податки їм потрібно отримати таку інформацію з України. І на цьому напрямку нещодавно відбулися важливі зміни, які можуть ускладнити життя переселенцям.

    19 серпня 2022 року Україна приєдналася до багатосторонньої угоди про автоматичний обмін податковою інформацією (CRS). У червні минулого року цей крок призвів до того, що українська податкова в автоматичному режимі надсилає всю інформацію про українців, які є податковими резидентами інших країн.

    CRS в Україні дає можливість обмінюватись податковою інформацією автоматично, а не по запиту.

    Перейдемо до головного Вашого питання: як же уникнути подвійного оподаткування своїх доходів за кордоном, і що для того треба зробити?

    Аби двічі не сплачувати податки рекомендую спочатку визначитися для себе, де Ви плануєте надалі жити. Виходячи з цього й потрібно буде відстоювати своє податкове резидентство у тій чи іншій країні.

    Якщо вибір впаде на приймаючу країну, то найпростішим способом не сплачувати податки в Україні є працевлаштування на новому місці роботи у новій країні чи переоформлення там свого бізнесу. Під час останнього не варто забувати, що український ФОП чи підприємство потрібно офіційно закрити, погасивши всі борги зі сплати ЄСВ та єдиного податку, та подавши відповідні декларації.

    Якщо ж вибір впаде на користь податкового резидентства України, то найпростішим способом не потрапити під податковий контроль іншої країни є переїзд. Так, якщо змінювати країну свого тимчасового перебування кожні пів року, то іноземні податкові органи не зможуть претендувати на стягнення з неї податків.

    Але варіант з переїздами підходить далеко не всім. Відтак, для того, аби відстояти своє українське податкове резидентство потрібно вступати у суперечку з податковими органами приймаючої країни. Для цього я рекомендую підготуватися заздалегідь та вже збирати докази наявності центру економічних інтересів в Україні.

    Серед них можуть бути:

    ⇒ довідка про сплату податків в Україні;

    ⇒ сертифікат податкового резидента України (невдовзі буде доступна в електронному вигляді);

    ⇒ актуальне місце реєстрації (прописка) в Україні;

    ⇒ докази про наявність працюючого ФОПа, зареєстрованого в Україні (документи щодо реєстрації ФОПа та податкові декларації);

    ⇒ довідки про наявність актуальних рахунків в українських банках;

    ⇒ довідки щодо відвідування дитиною особи навчальних закладів в Україні;

    ⇒ квитанції про сплату комунальних платежів тощо.

    ОТЖЕ,

    Якщо ж Ви надалі після отримання у ВБ статусу Sole Trader, збираєтесь платити податки в цій країні, то в цьому випадку Вам буде потрібно припинити будь яку комерційну діяльність, пов'язану з оподаткуванням в Україні. Наприклад, мова може йти про подібний за своїм статусом до Sole Trader ФОП, ТОВ, АТ тощо. З цього моменту Ви вважатиметесь податковим резидентом ВБ, і Вам не треба буде сплачувати податки в Україні.

    Спеціально повідомляти про це Державну податкову службу України не обов'язково, оскільки між Україною та ВБ підписана "Конвенція між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доход і на приріст вартості майна".

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/826_648#Text

    Тож, у разі виникнення проблем з українською податковою службою щодо сплати податків, Вам просто треба буде отримати підтверджувальний документ від податкової служби ВБ та передати його із відповідною заявою до ДПСУ, повідомляючи останню, що Ви є податковим резидентом Великобританії.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Середницький Євгеній Вікторович

    Вітаю, так, якщо ви є громадянином України та набули статусу самозайнятої особи (Sole Trader) у Великій Британії, ви повинні повідомити Українську податкову службу про свій новий статус. Це необхідно для дотримання податкового законодавства України та уникнення подвійного оподаткування.

    Ось як це можна зробити:

    1. Зареєструйтесь як платник податків у Великій Британії

    Для початку, вам потрібно зареєструватися як самозайнята особа у HM Revenue and Customs (HMRC) у Великій Британії та отримати ваш UTR (Unique Taxpayer Reference) номер.

    2. Визначте свої податкові зобов'язання в Україні

    Вам необхідно розібратися, чи вважаєтеся ви податковим резидентом України. За українським законодавством, податковим резидентом вважається особа, яка проживає в Україні понад 183 днів на рік або має центр життєвих інтересів в Україні.

    3. Повідомте Державну податкову службу України (ДПС)

    Повідомте ДПС про ваш новий статус самозайнятої особи у Великій Британії. Для цього ви можете:

    • Відвідати місцеве відділення ДПС в Україні.
    • Подати відповідне повідомлення через електронний кабінет платника податків, якщо ви зареєстровані в системі електронних послуг ДПС.
    4. Подайте відповідні документи

    Для повідомлення ДПС вам може знадобитися:

    • Заява про зміну статусу платника податків.
    • Копія реєстраційного документу самозайнятої особи у Великій Британії.
    • Копія вашого UTR номеру.
    • Інші документи, що можуть вимагати податкові органи.
    5. Сплатіть податки

    Вам необхідно буде декларувати свої доходи як в Україні, так і у Великій Британії, та сплачувати податки відповідно до законодавства обох країн. Можливо, вам знадобиться скористатися угодою про уникнення подвійного оподаткування між Україною та Великою Британією.

    Рекомендації

    Зверніться до податкового консультанта або юриста, щоб отримати професійну консультацію з урахуванням вашої конкретної ситуації.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    21.4%

    Вітаю Вас.

    Згідно з українським законодавством, ваш роботодавець також може бути зобов’язаний утримувати податки із заробітної плати, коли він виплачує її вам.

    Договір про уникнення подвійного оподаткування розкаже вам про правила оподаткування вашого доходу за наймом або будь-якого іншого доходу, отриманого в Україні.

    Якщо ви є резидентом Великобританії для цілей оподаткування відповідно до угоди

    Ви повинні сплачувати податок лише з вашої заробітної плати у Великій Британії, а ваш роботодавець, який перебуває в Україні, має виплачувати вам заробітну плату без вирахування податку.

    Якщо ваш роботодавець в Україні справді стримує якісь податки, ви можете вимагати їх повернення.

    Вам потрібно буде надіслати електронний лист HMRC, щоб отримати посвідку про місце проживання щоб підтримати вашу претензію.

    Отримавши посвідку про місце проживання, ви можете подати заяву безпосередньо до Державної податкової служби України.

    Якщо за договором ви є резидентом України з метою оподаткування

    Якщо ви перебуваєте у Великій Британії більше 183 днів і виконуєте свої обов’язки у Великій Британії, ви повинні сплачувати податок із заробітної плати у Великій Британії. Ваш роботодавець в Україні також може відраховувати податок.

    Ви отримаєте від українських податкових органів кредит на сплачений податок Великобританії в рахунок вашого податкового зобов’язання в Україні.

    Якщо ваш український роботодавець має офіс у Великобританії

    Ваш роботодавець повинен вираховувати з вашої зарплати податок на прибуток і будь-які внески національного страхування до HMRC, якщо:

    • ви маете статус податкового резидента Великобританії
    • ви працюєте на роботодавця в Україні та отримуєте від нього зарплату

    Якщо ви працюєте у Великій Британії, але не є резидентом для цілей оподаткування, вашому роботодавцю все одно може знадобитися вирахувати внески національного страхування. Зазвичай відрахування починаються негайно, але в деяких випадках ви почнете платити через 52 тижні.

    Це станеться, якщо виконано все з наведеного нижче.

    • Ви не є постійним резидентом Великобританії
    • зазвичай ви працюєте за межами Великої Британії на роботодавця в Україні
    • роботодавець, який проживає в Україні, направляє вас на певний час на роботу до Великобританії
    • перебуваючи у Великобританії, ви продовжуєте працювати на свого роботодавця в Україні ### Якщо ваш український роботодавець не має офісу у Великобританії

    Вам може знадобитися сплатити податок на прибуток і національне страхування до HMRC. Це відоме як схема прямих платежів. Щоб дізнатися, чи потрібно вам використовувати схему прямої оплати, зателефонуйте на лінію допомоги роботодавцям за номером 0300 200 3200 і попросіть анкету щодо схеми прямої оплати.

    Вам все одно може знадобитися використовувати схему прямих платежів для сплати внесків національного страхування, навіть якщо ви сплачуєте податок в Україні.

    Коли ви зареєструєтесь у схемі прямих платежів, вам буде надіслано лист із такими відомостями:

    • ваші довідкові номери
    • посилання на вказівки щодо того, як повідомити свою інформацію

    Можливо, вам також доведеться заповнити Податкову декларацію про самооцінку якщо ви:

    • маете трудові доходи з України
    • маете дохід від самозайнятості з України
    • якщо вам потрібно повідомити нам інформацію про свій статус проживання

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/560-2024-%D0%B...

    З повагою!

    Богун Сергій Павлович
    14.3%

    Доброго дня.

    Ні, цього робити не потрібно.

    У Великобританії найпоширенішими формами ведення бізнесу є:

    • індивідуальний підприємець (Sole Trader);
    • партнерство (Partnership);
    • Private Limited Company.

    Індивідуальний підприємець сплачує такі податки:

    • податок із доходів (Income Tax);
    • страхові внески National Insurance за двома классами (Class 2 та Class 4).
    • також за певних обставин він може сплачувати податок на додану вартість (VAT).

    Наказом Міністерства фінансів України від 22 вересня 2021 року № 512 передбачено обов'язок повідомлення про набуття (початок здійснення фактичного контролю) або відчуження частки (припинення фактичного контролю) резидентом України в іноземній юридичній особі або майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи (КІК).

    Ваш Sole Trader в Великій Британії не може вважатися КІК, а тому, звітувати про нього в Україні не потрібно.

    Згідно до ст. 39-2 Податкового кодексу України, контрольована іноземна компанія (КІК)- будь-яка юридична особа, зареєстрована в іноземній державі або території, яка визнається такою, що знаходиться під контролем фізичної особи - резидента України або юридичної особи - резидента України відповідно до правил, визначених цим Кодексом.

    Обов'язок звітувати виникає у резидента України ( фізичної/юридичної особи), яка володіє часткою ( або контролює іншими способами) компанію нерезидента України.

    Згідно з п. 39-2.1.2. ПКУ контролерами вважається якщо резидент України:

    - володіє часткою в іноземній юридичній особі у розмірі більше ніж 50 відсотків, або

    - володіє часткою в іноземній юридичній особі у розмірі більше ніж 10 відсотків, за умови що декілька фізичних осіб - резидентів України та/або юридичних осіб - резидентів України володіють частками в іноземній юридичній особі, розмір яких у сукупності становить 50 і більше відсотків, або

    -окремо або разом з іншими резидентами України - пов’язаними особами здійснює фактичний контроль над іноземною юридичною особою.

    Володіти часткою означає, що Вами здійнюється вплив на відповідну частку голосів у вищому органі управління КІК (загальних зборах) та/або Ви отримуєте частину прибутку ( дивіденди), приймаєте рішення, отримуєте активи від діяльності та/або після ліквідації чи припинення тощо.

    За цими ознаками неможливо Sole Trader віднести до КІК. Адже Sole Trader не має часток власності, та не має органів управління такого утворення, не отримуєте дивідендів від його діяльності тощо.

    У випадках, передбачених 39-2 ПКУ, до контрольованої іноземної компанії може прирівнюватися іноземне утворення без статусу юридичної особи.

    Утворенням без статусу юридичної особи визнається утворення, створене на підставі правочину або зареєстроване відповідно до законодавства іноземної держави (території) без створення юридичної особи, яке відповідно до законодавства та/або документів, що регулюють її діяльність (особистого закону), має право здійснювати діяльність, спрямовану на отримання доходу (прибутку) в інтересах своїх учасників, партнерів, засновників, довірителів або інших вигодоотримувачів.

    Утворення без статусу юридичної особи можуть включати, зокрема, але не виключно, партнерства, трасти, фонди, інші установи та організації, створені на підставі правочину або закону іноземної держави (території). До утворень без статусу юридичної особи прирівнюються особи - нерезиденти, організаційно-правова форма яких включена до Переліку організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі податок з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/або не є податковими резидентами держави, в якій вони зареєстровані як юридичні особи, затвердженого ПКМУ від 4 липня 2017 р. № 480 відповідно до підпункту "г" підпункту 39.2.1.1 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 ПКУ, які відповідно до особистого закону не є юридичними особами.

    Згідно Переліку у Великій Британії є такі ОПФ: партнерство (звичайне партнерство) (Ordinary Partnership) , обмежене партнерство (Limited Partnership), партнерство з обмеженою відповідальністю (Limited Liability Partnership).

    У Вас індивідуальний підприємець (Sole Trader).

    Отже жодних повідомлень в податкові органи України подавати не потрібно.

    Корнійчук Євген Іванович
    14.3%

    Доброго дня, надаю відповідь на ваше запитання:

    Чи потрібно повідомляти Українську податкову службу про набуття статусу Sole Trader (Самозайнятий) у Великій Британії і як це зробити якщо потрібно

    Якщо ви набули статусу Sole Trader (Самозайнятий) у Великій Британії і залишаєтеся податковим резидентом України або маєте доходи в Україні, є кілька важливих аспектів, які варто враховувати:

    1. Повідомлення Податкової служби України
    • Необхідність повідомлення: Якщо ви залишаєтеся податковим резидентом України, тобто проживаєте в Україні більше 183 днів у році або маєте центр життєвих інтересів в Україні, ви зобов'язані декларувати свої доходи, отримані як у Великій Британії, так і в інших країнах.
    • Подвійне оподаткування: Між Україною та Великою Британією діє угода про уникнення подвійного оподаткування. Це означає, що податки, сплачені у Великій Британії, можуть бути зараховані в Україні, але ви все одно повинні декларувати доходи в обох країнах.
    2. Як повідомити Податкову службу України
    • Декларація про доходи: Щорічно, до 1 травня, подайте декларацію про майновий стан і доходи до податкової служби України. У декларації потрібно вказати всі ваші доходи, включаючи ті, що отримані у Великій Британії.
    • Підтвердження сплачених податків: Для зарахування податків, сплачених у Великій Британії, необхідно надати довідку від британської податкової служби (HMRC) про сплачені податки. Цю довідку треба перекласти українською мовою і завірити нотаріально.

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA