Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 24 лютого 2020, питання №11916 100₴

Проверка договора для ФОП 3 группы

Составлен договор предоставления услуг (организация мероприятия). По идее согласно КВЕДам ФОПа. Третьих лиц к организации не привлекается, кроме самого ресторана, где проводится мероприятие. Нет ли в договоре пунктов, к которым потом могут возникнуть вопросы у налоговой? Обязательно ли нам заключать договор с локацией, где проводится мероприятие?

Відповіді юристів (7)

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий день.

    Документ пустий, без тексту.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 4 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Документ порожній, для аналізу потрібна інформація!

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    Документ пустой:(. Налоговой по большому счету все-равно,что написано в договоре:), главное чтобы стороны вовремя уплатили все налоговые обязательства.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    обращайтесь в индивидуальном порядке

    Анастасия Клієнт 4 роки тому

    Извините, почему-то прикрепился пустой документ.

    Ссылка на правильный Документ

    • Гончаренко Константин
      50%
      Гончаренко Константин 4 роки тому

      Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

      Договір прописано, коректно, головне аби його виконання та розрахунки коректно були обраховані у актах прийому - передачі наданих послуг, а після було в повному обсязі сплачено всі необхідні фіскальні платежі, власне акт прийому - передачв послуг це все , що має істотне значення для органів ДФС.

      З повагою,

      Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    50%
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий вечір.

    1) Відповідно до пункту 1.1. Договору Замовник замовляє та оплачує, а Виконавець бере на себе зобов’язання надати послуги з організації та проведення заходу Замовника (надалі – «Захід») (надалі – «Послуги»).

    Тобто, саме ФОП повинен організувати проведення заходу, в тому числі пошук відповідної локації.

    При цьому ФОП – платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть Книгу обліку доходів (без внесення витрат).

    Платники єдиного податку третьої групи (ФОП), які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Для реєстрації Книги обліку доходів та витрат такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги (п.п. 296.1.2 п. 296.1 ст. 296 ПКУ).

    Отже, якщо Ви також є і платником ПДВ, то необхідно буде заключати договір оренди та фіксувати свої витрати у Книзі, щоб при перевірці не виникло запитань у податкової.

    Якщо Ви не є платником ПДВ, то можете орендувати локацію і без договору, адже витрати у такому випадку Ви не фіксуєте і документи, які їх підтверджують, Вам не потрібні.

    2) Пунктів, які можуть викликати питання у податкової, у договорі нема.

    Головне, щоб вся вартість наданих послуг (ціна), яка буде зазначена у відповідних додатках, відповідала потім сумі, яку Ви фактично отримаєте та відобразите у Книзі. Адже саме з неї необхідно буде сплачувати податок.

    Якщо надана консультація була Вам корисна, прошу обрати її як найкраща відповідь. Дякую.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України