Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 11 вересня 2024, питання №119173

Продаж будинку Від яких проплат звільняється інвалід другої групи при продажу будинку? Які обов'язкові документи потрібно зібрати для оформлення купівлі- продажу?

Від яких проплат звільняється інвалід другої групи при продажу будинку? Які обов'язкові документи потрібно зібрати для оформлення купівлі- продажу?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Людмила!

    Відповідно до пункту 18, статті 4 Декрету КМУ «Про державне мито» від сплати державного мита при операціях з нерухомістю звільняються:

    - Громадяни віднесені до 1, 2, 3, 4 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

    - Особи з інвалідністю Великої Вітчизняної війни та сім'ї воїнів (партизанів), які загинули чи пропали безвісти, і прирівняні до них у встановленому порядку особи.

    - Особи з інвалідністю І та ІІ група.

    Документи, які необхідні для продажу квартири:

    • Паспорт та ідентифікаційний податковий номер власника об'єкту нерухомості (коли власників декілька, то необхідно підготувати документи кожного з них).
    • Документи, що підтверджують право власності (зокрема, договір купівлі-продажу, договір дарування, свідоцтво про право власності, рішення суду, свідоцтво про право на спадщину тощо).
    • Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (або це може бути довідка БТІ про реєстрацію права власності, якщо об'єкт був зареєстрований на вас до 2013 року).
    • Технічний паспорт (де зазначені розташування квартири, її план, площа, а також, за наявності, інформація щодо перепланування).
    • Згода подружжя на відчуження об'єкту нерухомого майна (якщо він був придбаний за час шлюбу; така згода має бути нотаріально посвідчена).
    • Висновок щодо оцінки вартості об'єкту (необхідний для розрахунку суми податку та інших платежів).
    • Довідка щодо кількості осіб, які зареєстровані у квартирі (яку можна отримати в ЖЕК або ОСББ).
    • Довідка про відсутність заборгованості по сплаті комунальних платежів.

    Цей перелік не є вичерпним. Проте, ви хоч приблизно знатимете які документи потрібні для продажу нерухомості.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024