Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Арбітраж, 15 вересня 2024, питання №119418

Питання Торгівлі Криптоволюти

Вітаю вас шановні Юристи, хотів сьогодні звернутися до вас з наступної теми.
Я у найближчий час, планував почати купівлю/продаж криптовалютних активів, або як це ще називають P2P, проте в мене як і у будь кого зявилося питання, а чи є така діяльність законною, а якщо і ні то що я повинен зробити аби це було законим, які є тонкощі подібних процесів які варто враховувати при роботі з активами, та що враховувати з Юридичної та правової сторони зі сторони банків на рахунки яких будуть надходити кошти з продажу віртуальної валюти.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Так діяльність є, але, як правило, все відбувається на "сірому" ринку. Законною може бути лише сама форма торгівлі - комісійна за допомогою договору оферти. Проте є багато нюансів.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Займатися P2P офіційно буде дуже складно, адже Вам потрібно працювати на загальній системі оподаткування та чітко вести звітність за всі фінансові операції.

    Оплату потрібно приймати виключно на підприємницький рахунок.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Богдан Клієнт 11 днів тому

      Зрозумів, а якщо ж питання стосується підприємницького рахунку, то як його краще створити за для запобігання різноманітних проблем?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA