Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 24 вересня 2024, питання №119960

ГУ ДПС вимагає сплатити заборгованість недоїмку єдиного податку

ФОП не працював з 2010 року. Доходу не було і заробітна плата не нараховувалась . В 2017 році ФОП знято з реєстрації. У вересні 2024р. податкова виставляє недоїмку на суму майже 20000грн.

Відповіді юристів (2)

    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна
    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна 3 дні тому

    Адвокат, м. Київ, 5 років досвіду

    Добрий день. Вимога про сплату недоїмки може бути оскаржена до суду. Недоїмка за яким видом платежу виставлена? ЄП чи ЄСВ? в залежності від обставин та виду податку/збору за яким предявлена вимога про недоїмку можна буде формулювати підстави для скасування вимоги про недоїмку.

    Якщо це ЄП то це одне, якщо ЄВС, то там ніші підстави для оскарження. Не знаючи навіть змісту вимоги (виду податку/збору) важко взагалі про щось говорити.

    З повагою,

    адвокат Перепьолкіна Юлія

    Токмач Галина Миколаївна

    Добрий день!

    Потрібно бачити податкове повідомлення-рішення. Якщо бажаєте поспілкуватися, можете звернутися через чат або напишіть свою електронку (юристам заборонено залишати свої контакти).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA