Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 02 жовтня 2024, питання №120447

Оновлення даних в Резерв після 16 липня

Доброго дня!
Планую оновлювати дані зараз в Резерві, потрібно для бронювання. Працюю в одній області (знімаю житло не офіційно) на обліку в іншій області.
Яку краще адресу підтягувати при оновленні даних, де на обліку чи де працюю?
Боюсь, що закидають штрафами, по-перше за несвоєчасне оновлення даних, за те, що не на обліку за місцем роботи...
Як краще зробити? Чи може не оновлюватись, не бронюватись і не ризикувати?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Дмитро!

    Яку б адресу Ви не підтягнули, все одно маєте ризик отримати повістку.

    Для того, аби накласти на Вас штраф спочатку потрібно винести постанову про притягнення Вас до адмін. відповідальності.

    Можете не оновлюватись та не бронюватись, проте у даному варіанті є інший ризик - Ваша мобілізація.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Діма Клієнт день тому

    А постанова і в кінцевому підсумку штраф оформляється за присутністю особи? Тому напевне краще вказати адресу реєстрації при оновленні. Чекати бронювання і далі менші ризики

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич день тому

      Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

      Спілкуватися у чаті

      Щодо постанови керівника ТЦК:

      Стаття 268 КУпАП. Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності:

      Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи. Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення у сферах забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, безпеки на автомобільному транспорті та про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), встановлюються статтями 279 - 1-279 - 8 цього Кодексу.

      30 січня 2020 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду в рамках справи № 482/9/17, адміністративне провадження №К/9901/38702/18 (ЄДРСРУ № 87268086) та справі №308/12552/16-а, адміністративне провадження №К/9901/32526/18 (ЄДРСРУ № 87268082) досліджував принцип належного повідомлення особи про розгляд справи про притягнення до адміністративної відповідальності.

      Верховний суд вказує, що особі до якої застосовується адміністративна санкція, повинно бути забезпечено право завчасно знати про час та місце розгляду справи. Це право є гарантією реалізації інших прав - на участь в розгляді справи про адміністративне правопорушення, висловлення заперечень, надання доказів, захист тощо.

      Законодавство покладає обов`язок щодо своєчасного повідомлення особи про час та місце розгляду справи на уповноважену посадову особу. Зміст цього обов`язку не вичерпується надсиланням тексту відповідного повідомлення, оскільки саме лише надсилання, без отримання, не свідчить про поінформованість особи про час та місце розгляду справи, а отже робить це право недієвим.

      Щодо адреси реєстрації, то повістки будуть приходити саме за останньою.

      Щодо бронювання, то думаю, Вам краще все ж таки бути заброньованим ані ж не мати підстави для відстрочки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України