Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 03 жовтня 2024, питання №120526

Могу ли я не платить алименты Алименты

Я нахожусь на пособии в стране ЕС, других доходов не имею. Имею ли я законное основание в данной ситуации не платить алименты?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Сергію!

    Це не є законою підставою, аби не сплачувати аліменти. Як батько, Ви маєте обов'язок щодо утримання своєї дитини.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Чутчев Олег Олексійович
    Чутчев Олег Олексійович день тому

    Адвокат, м. Чернівці, 6 років досвіду

    Вітаю. Ви навіть якщо доходів не отримуєте - маєте утримувати свою дитину згідно з чинним законодавством. Законних підстав не має.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович день тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Вітаю ! Якщо є рішення суду - не маєте. Якщо рішення суду немає, Ви зобов*язані згідно закону утримувати своїх дітей, але розмір суми або спосіб утримання при цьому не врегульовано, передбачено лише те, що діти повинні мати усе необхідне для вільного розвитку навчання та життя, при цьому обов*язок утримувати дітей в рівній мірі одинаковий як для батька так і для матері дитини.Факт того, що Ви знаходитесь на утриманні не має значення для вищенаведеного, бо при судовому стягненні алментів саме на малолітніх або неповнолітніх дітей закон не ставить у залежність факт відсутності у Вас доходів і обов*язок сплачувати аліменти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України