Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 04 жовтня 2024, питання №120563

Позов до суду на поліцейських.

Вітаю.
Прошу допомогти порадою, та зразком позову до суду на поліцейських.

Суть позову:
Після закінчення тривоги (коменданська година) 2-5 хв., виїхав від укриття, де мене зупинили патрульні, показав документи, захотіли подивитися мій телефон не дав їм цього зробити. Почали тягнути до себе в авто, виламувати руки, наступати на ноги, обзивати (це було запрошення до дільниці), не затримання... Казати що я таксую, вигадувати казки..

Після всього заблокували авто, та тримали декілька годин біля укриття, не даючи можливості їхати(блокували авто)...

На заяву до УПП отримав відповідь що я таксова, возив людей за винагороду, після тривоги пройшло більше ніж 20 хв, все це є наклепом та брехнею!

Хочу через суд спробувати отримати моральну та мат. шкоду.
Враховуючи що вони ("поліцейські"), знущалися з інваліда 2 гр, офіційним волонтером!

Прошу допомогти в цьому питанні !)

Відповіді юристів (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 12 днів тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго вечора. Вам слід було показати Ваш мобільний телефон поліцейським на їх прохання. Якщо у Вас була розумна причина не пред'являти Ваш телефон, то Вам краще повідомити про це поліцію з припустимим описом причини.

    Вам потрібно діяти обережно в цьому питанні. Після активного необережного подання скарг Вами поліція може безпідставно порушити проти Вас кримінальну справу.

    Ви можете скаржитись на дії поліцейських по телефонному номеру 0800500202.

    Стаття 185. Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця

    Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку -

    тягне за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

    Цією статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено саме злісну непокору поліцейському тощо. Вона може виражатись у невиконанні вказівок поліцейського, кілька разів висловлених, в непокорі, здійсненій в зухвалій формі тощо.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 12 днів тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Ви не пред'явили мобільний телефон на вимогу поліцейських, тому Ваш позов до суду, напевне, не був би задоволеним. Вам краще берегтись від притягнення Вас до адміністративної відповідальності за статтею 185 КУпАП.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України