Задайте питання юристу

865 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 10 жовтня 2024, питання №120896

Расторжение брака без детей

Сколько стоит заявление в суде??
Какие нужны документы для рассторжения брака не имея общих детей и имущества

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    За подання позовної заяви про розірвання шлюбу в порядку позовного провадження справляється судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (станом на 1 січня 2024 року - 1211,20 грн) (підпункт 3 пункту 1 частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір").

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Якщо в Вас немає дітей Ви можете розлучитись через ДРАЦС. Чи хтось із подружжя проти?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Анна Клієнт 5 днів тому

      А что для этого нужно?

      Подскажите пожалуйста

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Для оформлення розлучення подружжю необхідно звернутися до ДРАЦСу за місцем реєстрації (прописки) чоловіка або дружини з паспортами і подати спільну заяву про реєстрацію розірвання шлюбу. Ця заява складається з двох частин - кожен з подружжя заповнює свою.

        Якщо хтось з подружжя є внутрішньо переміщеною особою, то така особа має можливість звертатися до ДРАЦСу за місцем фактичного проживання. Статус внутрішньо переміщеної особи підтверджується відповідною довідкою переселенця.

        Згідно із законодавством між подачею заяви про розлучення і розірванням шлюбу повинен пройти місяць. Протягом цього місяця подружжя має право відкликати свою заяву. Якщо за місяць ніхто з подружжя не передумав, вони повинні з'явитися в ДРАЦС в призначений час для реєстрації розірвання шлюбу.

    Анна Клієнт 5 днів тому

    Спасибо огромное

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Анна! Вдачі Вам!

    Богданов Микита
    Богданов Микита 5 днів тому

    Юрист, м. Одеса, 11 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрый день, вы можете развестись через ЗАГС. Если муж не хочет, скрывается и тд, то вы можете расторгнуть брак через суд. Судебный сбор 1211,20 грн.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України