Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Медичне право, 26 жовтня 2024, питання №121796

Чи підлягає призову чоловік за діагнозом

Чи підлягає призову чоловік та чи можливо виклюсення з віцскової з діагнозом:
Амбліопія високого ступкню. Розбвдна косоокість.
Гістора зору 0,9. 0,05 без коррег.

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Для надання консультації необхідно детально вивчити медичні документи.

    • Ирина Клієнт день тому

      діагноз на момент 2022 року

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Ірина!

    Стаття 31 Розкладу хвороб включає:

    : розлади зору та сліпота Н53-Н54 (амбліопія, диплопія, сліпота та знижений зір одного, обох очей, порушення кольоровідчуття тощо).

    а) сліпота одного або обох очей; відсутність одного чи обох очних яблук - Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку.

    Стаття 29 Розкладу хвороб включає:

    зорові розлади, пов’язані з хворобами м’язів ока, порушенням співдружніх рухів, усі форми косоокості Н49-Н51.

    а) стійкий параліч рухових м’язів очного яблука за наявності диплопії - Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Турчин Ярослав Олександрович

    ДОБРОГО ВЕЧОРА, пані ІРИНО!

    Ви в Івано-Франківську обстежувались?! Це приватна клініка. Їх документи ВЛК цілком законно може не брати до уваги, особливо, якщо вони не проведені через сімейного лікаря та не внесені до ЕСОЗ (Електронної системи охорони здоров"я).

    Щодо діагнозів. То юристи позбавлені права ставити діагнози та оцінювати їх. Саме тому ВЛК проводять лікарі, а не начальник ТЦК по критеріям наказу № 402 Міноборони.

    Непридатні до служби:

    Ті, у кого паралізовані мʼязи очного яблука, і через це усі предмети навколо двояться в очах. Такий стан називають диплопією. "Непридатними" також будуть люди з паралітичною косоокістю, яка зʼявилася через стійку диплопію, внаслідок травми ока чи ураження головного мозку.

    Придатні до служби у військових частинах, військових вишах, ТЦК та СП, медичних підрозділах:

    Ті, у кого паралізовані рухові м’язи ока, однак немає диплопії – постійного двоїння в очах. Сюди також відносять співдружню косоокість, якщо через неї зникає бінокулярний зір. Тобто, коли косоокість не дає можливості бачити двома очима так, щоб зображення зливалися в один образ.

    Люди з косоокістю будь-якого типу не будуть придатними до повноцінної служби у війську.

    Але ТЦК треба виконувати план, тому якщо не мати нормальних документів, які не поставлять під сумнів на ВЛК, то можна отримати резолюцію - ПРИДАТНИЙ і в той же день повістку на відправку до війська.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA