Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 26 жовтня 2024, питання №121799

Чи може чоловік, який після поранення став хворіти гіпертонією 2 ступеня, служити на лінії зіткнення?

Доброго дня.
Батько, з початку війни служив на лінії зіткнення. Три місяці тому отримав тяжке поранення, а саме тріщина вискової кістки та опіки. Наслідком поранення виникла гіпертонія 2 ступеня. Тричі йому ВЛК ставило "непридатний" та призначали відпустку на лікування терміном 30днів.
Він пройшов лікування та поставили діагноз гіпертонія 2ступеня.
На четвертому ВЛК йому поставили діагноз гіпертонія 1ступеня, та поставили "придатний".
Питання заключається в тому, чи правомірно йому поставили діагноз 1 ступеня, після того як під час лікування ставили гіпертонія 2ступеня?
Та чи має він право відмовитись на службі на лінії зіткнення і написати рапорт на переведення на службу в більш спокійних та безпечніших умовах в зв'язку з гіпертонією 1ступеня(по заключення ВЛК), насправді 2ступеня?

Відповіді юристів (3)

    Гретченко Павло  Євгенович
    Гретченко Павло Євгенович день тому

    Адвокат, м. Київ, 16 років досвіду

    ЗА РІШЕННЯМ ВЛК

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Ольга!

    Для того спочатку потрібно оскаржити постанову ВЛК, аби батька визнали "придатним до ТЦК...". За наявності статусу "придатний" Ваш батько не має права на переведення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Турчин Ярослав Олександрович

    ДОБРОГО ДНЯ!

    Треба оскаржувати рішення ВЛК. Під лежачий камінь вода не тече.

    За невиконання наказу - може слідувати дуже жорстка кримінальна відповідальність.

    Тому бажано не вживати такі речі - як відмовляюся. Писати рапорт, що не може виконувати обов"язки за станом здоров"я, яке погіршилося.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA