Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 27 жовтня 2024, питання №121846

Чи можу перетинати кордон, якщо виключений за 12а графи 1 Наказу МО України 207 від 1999р.

Чи можу перетинати кордон, в тимчасовому посвідченні військовозобовʼязаного, яке було оновлене в 21 році до війни. 22.02.2006року призовною комісією … визнаний непридатним до в/с з виключенням з військового обліку за статею 12а графи 1 Наказу МО України 207 від 1999р. Повторному пересвідченню не підлягає.
Подзвонив на гарячу лінію прикордонної служби, сказали, що повинно писати, що виключений за статею 402 а не 207. Що потрібно звернутися в ТЦК.
Під час війни виїжав багато раз до прийняття нового закону по причині багатодітна сімʼя. Чи потрібно йти в ТЦК, що потрібно мати з собою, та скільки це часу займає, щоб змінити з 207 статті на 402. Дякую

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Загалом Ви маєте право на виїзд.

    ВОД Ваш є чинним.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Щоб змінити 207 Наказ МОУ на 402 Вам прийдеться пройти ВЛК, іншого варіанту немає.

    Щодо відовіді на горячій лінії, но не можу погодитись, оскільки Ви викоючені з військового обліку та не повинні нічого змінювати у Вашому ТП.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA