Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 17 березня 2020, питання №13788

Можно ли работать на двух работах

Скажите пожалуйста можно ли работать на двух работах.
На одной по трудовой книжке, а на второй работе по паспорту и инф кода.

Відповіді юристів (1)

    Водоп'ян Тетяна
    Водоп'ян Тетяна 4 роки тому

    Адвокат, м. Рівне, 20 років досвіду

    Вітаю!

    Так, людина може мати декілька місць роботи. Перше буде основним місцем роботи, інші - сумісництво. Можна також виконувати роботу за цивільно-правовим договором.

    Відповідно до ч. 2 ст. 21 КЗпП працівник має право укладати разом з основним трудовим договором інші трудові договори з одним або декількома роботодавцями, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін. Кількість трудових договорів за сумісництвом, як і сукупна тривалість робочого дня/робочого тижня за ними, не обмежується.

    Обмеження є для працівників державних, комунальних підприємств/організацій/установ щодо тривалості роботи за сумісництвом. Для них тривалість не може перевищувати 4-х годин на день і повного робочого дня у вихідний день.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України