Задайте питання юристу

828 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

02 квітня 2020, питання №15315 150₴

Конфликт с врачем, как доказать свою правоту

Доброго дня. Моєму родичу 1950р.н. стало зле, він втратив свідомість, почались судоми та піна із роту. Була викликана швидка медична допомога. Працівниками швидкої допомоги були зроблені необхідні процедури та доставлено пацієнта до приймального відділеня приблизно о 12:00, де йому було виміряно артеріальний тиск та сказано чекати у коридорі до приходу чергового лікаря. Близько 12:40 лікарь зайшла до приймального відділеня, але не прийнялапаціента. До кабінету зайшов інший паціент. Приблизно о 12:50, мною та донькою хворого було нагадано лікарю про те, що хворий якого привезла швидка медична допомога вже годину чекає на прийом і йому дуже зле, на що ми отримали відповідь «Да хоть два часа, пусть ждет». Після цього звісно емоції, та образи у бік лікаря.
Також хочу зауважити, що лікар проводила огляд хворого, не використовуючи засоби індівідуального захисту, а саме захисну маску та рукавички.
Я вже написав скарги, чекаю відповідь. Донька хворого зробила пост у соціальній мережі про цю ситуацію. У мене є підозри що в журналі обліку змінять час прибуття до відділеня, але я вже зробив запит до департаменту ОЗ що до часу коли швидка нас привезла. Ще я думаю що ємоційну поведінку доньки хворого (вона не коректно висловлювалась на лікаря)могли записати на диктофон.
Як можно довести що ми чекали чергового лікаря майже годину.(зі свідків з нашого боку Був хворий, дві йго доньки та два зятя)? І що загрожує в цій ситуації за образу лікаря? Заздалегіть дякую за відповідь.

Відповіді юристів (27)

    Царьов Роман  Валерійович
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Царьов Роман Валерійович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    За образу лікаря, Вас чекає цивільний суд, в разі якщо лікар звернется до суду із позовом про захист честі та гідності і стягнення із Вашої доньки моральної шкоди за образу (це дорого, довго і не факт що вийде довести, малоймовірно що так буде). Також, за висловлювання на адресу лікаря нецензурною лайкою, в разі якщо було викликано поліцію і будуть докази можуть скласти протокол по ч. 1 ст. 173 КУпАП дрібне хуліганство. Але це все скоріше теорія так як протокол поліція не складала, а ніж до цього дійде діло, спливуть строки притягнення до адміністративної відповідальності 3 місяця з моменту складання протоколу поліцієй, після того протокол повинні передати на розгляд до суду і таке інше.

    Кодекс України про адміністративні правопорушення Стаття 173. Дрібне хуліганство

    Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

    Довести що ви чекали лікаря, можуть свідки, це всі близьки хто знаходився поруч із хворим коли все це відбувалось. Також, ви вже і так багато самі зробили, це також ваші докази.

    Десятник  Володимир  Олексійович
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Десятник Володимир Олексійович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 50 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Подайте заяву до поліції про порушення лікарем правил карантину, вимагайте складення протоколу та передачі на розгляд суду. Штраф такого розміру, що усі інші обставини конфлікту будуть несуттєвими.

    Адвокат Евгений Александрович
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Здравствуйте!

    Действия медицинских работников, в частности врача незаконные, а также имеет место бездействие.

    В целом, нужно жестко реагировать на такие незаконные действия и бездействие, путём подачи:

    - жалобы в Министерство здоровья Украины;

    - жалобы в управление охраны здоровья местной и областной государственной администрации;

    - жалобы главному врачу больницы;

    -заявление в полицию за неисполнение требований карантина;

    -жалобы в Госпродпотребслужбу Украины (бывшая Санэпидемстанция Украины) за неисполнение требований карантина.

    По поводу поведения по отношению к врачу, не должно быть никаких последствий, этот факт нужно доказать, а запись на диктофоне не есть допустимым доказательством.

    Удачи Вам!

    • Подскажите пожалуйста,заявление в полицию по поводу невыполнения врачем правил карантина, в какие сроки можно подать? И спасибо за Ваш ответ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Царьов Роман  Валерійович
        6.7%
        Спілкуватися у чаті Царьов Роман Валерійович 3 роки тому

        Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

        Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

        У Вас сроки не ограничены по поводу подачи впервые заявления в полицию, когда надумаете, тогда и подавайте. Но я бы на долго не откладывал в долгий ящик, т.к. время работает против вас, следовая картина (доказательства) правонарушения имеют свойсто со временем исчезать.

      • Адвокат Евгений Александрович
        6.7%
        Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

        Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

        Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

        Пожалуйста!

        Для подачи такого заявления а полицию нет срока.

        Есть срок привлечения к административной ответственности судом -3 месяца.

        Это административное правонарушение по ст.44-3 Кодекса Украины об административных правоотношениях, санкция которой для должностных лиц составляет от 34 000 грн.до 170 000 грн.

        https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10

        Ваши доказательства-это свидетели,хоть даже из числа родственников, тем более сейчас резонанс и карантин в стране, а это ещё и в больнице.

        Удачи Вам!

        • Моя цель не оштрафовать врача на крупную сумму (я одекватный человек и понимаю что это ну уж очень много), но и оставить это я так не могу. Темболее сейчас эпидемия и я понимаю что на плечи врачей ложиться не лёгкая ноша. Подскажите пожалуйста если я напишу ещё одну жалобу на директора заведения и укажу статьи которые нарушил врач, напишу что не пишу заявление в полицию только по причине сложившейся обстановке связаной с пандемией. Но настоятельно прошу провести служебное расследование и сообщить о результатах. Я не нарушаю таким образом закон (в том плане что не сообщил в полицию про нарушение)??? Ещё раз повторюсь что моя цель не оштрафовать врача на неподьемную сумму денег, а адекватно наказать врача за его халатность и бездействие. Но в тоже время показать директору заведения - если он не примет меры, то я пойду на более жёсткие действия. Спасибо за Ваш ответ

          • Крикун Сергій  Павлович
            6.7%
            Спілкуватися у чаті Крикун Сергій Павлович 3 роки тому

            Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

            Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

            Это раньше была статья за недонесение - сейчас это право гражданина на обращение в полицию о совершении правонарушения. С другой стороны, именно в тяжелое время проявляется сущность человека - последнее изложил из-за требования формата в 200 символов.

            • Спасибо Вам за ответ!! ¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          • Царьов Роман  Валерійович
            6.7%
            Спілкуватися у чаті Царьов Роман Валерійович 3 роки тому

            Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

            Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

            Хочу Вам дельный совет на будущее, что Ваша проблема в том, что "Дорога ложка к обеду, а не после", Жаловаться на действия врача надо было в тот день когда все это происходило. Достаточно было пойти к кому нибудь из администрации больницы (например главврач, заведующий отделением) и объяснить ему Вашу ситуации с просьбой требованием ускорить процесс или прислать еще одного врача для неотложного осмотра больного, уверен, что проблема была решена локально и ваш родственник получил помощь своевременно и качественно. Сам пробовал иногда, вы знаете работало, и не надо никаких никому жалоб писать, все в устной форме.

            • Здравствуйте. Полностью с Вами согласен, но... Мы в принципе так и поступили. В телефонном режиме обратились к администрации. Потом зашли к врачу и потребовали чтобы нас принял (конечно со скандалом.....). Но я написал эти жалобы для того чтобы обратить внимание на проблему, (внимание жителей города, местной власти, руководителя больницы и тд). Я руководитель общественной организации (жаль но у нас нет юриста), в этом году у членов ОО уже третий подобных конфликтов с медиками в нашем городе. Все решилось как Вы описали. Я не собираюсь менять всю Украину (я прекрасно понимаю что у меня это не получится) но в моем маленьком городке нужно пробовать. Спасибо Вам за совет!

          • Адвокат Евгений Александрович
            6.7%
            Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

            Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

            Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

            Здравствуйте!Вы можете наказать врача за халатность, подав для проведения проверки и принятия мер реагирования:- жалобу в Министерство здоровья Украины;- жалобу в управление охраны здоровья местной и областной государственной администрации;- жалобу главному врачу больницы;-жалобу в Госпродпотребслужбу Украины (бывшая Санэпидемстанция Украины) за неисполнение требований карантина.Удачи Вам!

            • Здравствуйте здравствуйте. Всё что Вы описали я уже зделал. Спасибо за ответ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Царьов Роман  Валерійович
        Спілкуватися у чаті Царьов Роман Валерійович 3 роки тому

        Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

        Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

        Сроками заявление не ограничено, если оно подается впервые, но подавать нужно не затягивая. Как говориться "Раньше сядешь -раньше выйдешь!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

      • Десятник  Володимир  Олексійович
        Спілкуватися у чаті Десятник Володимир Олексійович 3 роки тому

        Адвокат, м. Київ, 50 років досвіду

        Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

        Кодекс України про адміністративні правопорушення

        Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

        Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через два місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).

        Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частинах третій і четвертій цієї статті.

        Адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 164-14, 212-15, 212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

        Адміністративне стягнення за вчинення правопорушень, передбачених статтями 204-1 і 204-2 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня їх виявлення, але не пізніше року з дня їх вчинення, а у разі вчинення таких правопорушень іноземцями або особами без громадянства, стосовно яких у встановленому законом порядку прийнято рішення про примусове повернення чи примусове видворення з України, - протягом часу, необхідного для їх виїзду з України, але не пізніше строку, визначеного законом для виїзду цих осіб з України чи забезпечення їх примусового видворення з України.

        У разі закриття кримінального провадження, але за наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

        {Стаття 38 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2342-III від 05.04.2001, № 586-VI від 24.09.2008, № 1508-VI від 11.06.2009, № 2808-VI від 21.12.2010; в редакції Закону № 3207-VI від 07.04.2011; із змінами, внесеними згідно із Законами № 3681-VI від 08.07.2011, № 4652-VI від 13.04.2012, № 198-VIII від 12.02.2015, № 731-VIII від 08.10.2015, № 2293-VIII від 27.02.2018}

    Малик Олександр Володимирович
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Малик Олександр Володимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Вінниця, 9 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго ранку! Олексій, якщо лікар не звернеться до Вас з цивільним позовом до суду, Вам нічого не загрожує, але й навіть якщо і звернеться образу потрібно буде довести, що практично майже не реально буде для нього зробити. Як показує практика в такому випадку з Вас в разі задоволення позову можуть стягнути від 1000 до 3000 грн. моральної шкоди.

    Задля того, аби довести, що Ви чекали чергового лікаря потрібно, щоб у Вас було декілька свідків, а також необхідно зробити запити з метою отримання інформації про те, коли хворого привезла швидка та хто був черговим лікарем, а також інформацію про час огляду пацієнта.

    Ви зробили дуже вірно, що одразу звернулися із запитами, які зазначили у своєму питанню.

    З повагою, Олександр Малик

    Крикун Сергій  Павлович
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Крикун Сергій Павлович 3 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Как говорится: "мухи отдельно - котлеты отдельно". Ваше право подать заявления о нарушении врачом правил карантина (ст.44-3 КоАП Украины) и неоказание больному помощи медицинским работником (ст.139 УК Украины), тем более, при исполнении своих должностных обязанностях, а право врача подать заявление о мелком хулиганстве (ст.173 КоАП), а также иск в суд о защите чести и достоинстве, возмещении морального вреда. В случае объяснений врачом или оценки его действий в полиции (по Вашим заявлениям), действиями с Вашей стороны (оскорбления и т.п.) апеллировать, что данный вопрос подлежит рассмотрению, исследованию в рамках производства по заявлению врача.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Киншов Дмитрий Сергеевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 6 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Добрий ранок.

    Як отримати докази?

    Ви маєте право самостійно звернутися до лікані, куди був доставленна особа, в порядку ЗУ "Пор звернення громадян" та вимагати надання Вам виписки з жерналу, в який час доставили особу.

    Згідно з ст. 20 ЗУ "Про звернення громадян" - Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

    Також, необхідно направити такий запит до швидкої, та дізнатися - в який час поступив виклик, о котрій швидка приїхала до пацієнта та коли доставили до лікарні.

    Або, звернутися до адвоката, який адвокатським запитом встановить таку інформацію. Відповідь на адвокатський запит - 5 днів.

    Також, зробіть скріншот екрану телефона, коли Ви телефонували до швидкої.

    Щодо можливої відповідальності доньки - все залежить від того, що саме казала та чи є дійсно фіксування цього. Але мені здається, що доказів з іншої сторони не буде. А так - можливе дрібне хуліганство.

    Наразі, Ви також маєте право звернутися до поліції із заявою.

    Згідно з ст. 214 КПК - Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

    Отже, протягом 24 годин слідчий повинен внести відомості до ЄРДР та надати Вам витяг. Якщо це не буде зроблено, то протягом 10 днів, у порядку ст. 303-304 КПК, що йдуть після 24 годин на внесення, Ви повинні звенутися до слідчого судді із скаргою щодо невнесення відомостей до ЄРДР.

    Сподіваюсь надана консультація Вам допомогла та була корисною!

    Гончаренко Константин
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Гончаренко Константин 3 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня!

    По Вашому питанню Вам необхідно:

    1. звернутися з заявою на ім я директора лікарні проо бездіяльність лікаря

    2. аналогічну заяву потрібно подати з детальним описом обставин та доказами до обласного і міського управлінь охорони здоровья.

    3. звернутися до поліції та зареєструвати заяву про порушення правил карантину в лікарні згідно затвердженої постанови КМУ 211 (Штраф від 54 до 117 тисяч для юр.осіб)

    Заяви написати письмово згідно ЗУ Про звернення громадян та просити надіслати письмову відповідь у 15 -ти денний термін.

    Щодо образ лікаря то якщо це буде доведено фактами то передбачається адмін. покарання за ст. 173 КУпАП у вигляді штрафу за дрібне хуліганство.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Костромина Виктория
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    ситуация не приятная - но если не критичный случай - всех обслуживают согласно очереди

    кроме того врач может быть с другими пациентами - они найдут отмазки

    вы зафиксировали время приема врачем?

    по поводу нецензурной лексики - я думаю ничего не будет

    в любом случаи вы имеете право написать жалобу и обратиться в суд

    • Подскажите как зафиксировать время приема врачем? Нас было пятеро - две дочери больнлго, два зятя и сам больной.Свидетели подойдут как фиксация времени? И спасибо за Ваш ответ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Царьов Роман  Валерійович
        6.7%
        Спілкуватися у чаті Царьов Роман Валерійович 3 роки тому

        Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

        Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

        Подскажите как зафиксировать время приема врачем? если кто то снимал на видео, там должно быть время, это про телефон. Также, ответ из скорой когда уехали и когда приехали, т.е. когда доставили, журнал приема пациентов. Свидетели не часы, точно минуты и секунды не запомнят а могут напутать, чем больше времени проходит, тем больше они забывают. Но если кто то в то время обращал внимание присутсвующих свидетелей на время, то тогда возможно. Также это касаеться сколько времени вы были, сколько ждали, когда ушли, надо говорить, что мы все помним, что кто то из Вас посмотрел на часы и сказал время сколько мы уже сидим, мы поним это был.....

      • Костромина Виктория
        Спілкуватися у чаті Костромина Виктория 3 роки тому

        Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

        Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

        если тогда не зафиксировали то уже никак

        а потом возьмите письменные пояснения свидетелей и можете приложить к жалобе или их показания в суде

    Адвокат Евгений Александрович
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Свидетели подойду и для фиксации времени.

    Возможно есть видео на телефонах у свидетелей.

    В карте выезда скорой помощи, должно быть записано выезд бригады скорой медицинской помощи, можете обратиться и получить выписку, справку о выезде бригады скорой медицинской помощи.

    Для подачи такого заявления а полицию нет срока.

    Есть срок привлечения к административной ответственности судом -3 месяца.

    Это административное правонарушение по ст.44-3 Кодекса Украины об административных правоотношениях, санкция которой для должностных лиц составляет от 34 000 грн.до 170 000 грн.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10

    Ваши доказательства-это свидетели,хоть даже из числа родственников, тем более сейчас резонанс и карантин в стране, а это ещё и в больнице.

    Удачи Вам!

    Царьов Роман  Валерійович
    Спілкуватися у чаті Царьов Роман Валерійович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Подскажите как зафиксировать время приема врачем? если кто то снимал на видео, там должно быть время, это про телефон. Также, ответ из скорой когда уехали и когда приехали, т.е. когда доставили, журнал приема пациентов. Свидетели не часы, точно минуты и секунды не запомнят а могут напутать, чем больше времени проходит, тем больше они забывают. Но если кто то в то время обращал внимание присутсвующих свидетелей на время, то тогда возможно. Также это касаеться сколько времени вы были, сколько ждали, когда ушли, надо говорить, что мы все помним, что кто то из Вас посмотрел на часы и сказал время сколько мы уже сидим, мы поним это был.....

    Адвокат Евгений Александрович
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Здравствуйте!

    Вы можете наказать врача за халатность, подав для проведения проверки и принятия мер реагирования:- жалобу в Министерство здоровья Украины;- жалобу в управление охраны здоровья местной и областной государственной администрации;- жалобу главному врачу больницы;-жалобу в Госпродпотребслужбу Украины (бывшая Санэпидемстанция Украины) за неисполнение требований карантина.Удачи Вам!
    Адвокат Евгений Александрович
    6.7%
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Здравствуйте!

    Вы можете наказать врача за халатность, подав для проведения проверки и принятия мер реагирования:- жалобу в Министерство здоровья Украины;- жалобу в управление охраны здоровья местной и областной государственной администрации;- жалобу главному врачу больницы;-жалобу в Госпродпотребслужбу Украины (бывшая Санэпидемстанция Украины) за неисполнение требований карантина.

    Если нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально.

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України