Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 23 квітня 2020, питання №17441

Померли потерпілий та особа, яка може бути підозрюваним

16 листопада 2018 р. до ЄРДР були внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України гр. Коваленко В.І.
Як було встановлено слідством, 15 листопада 2018 р. близько 23 год. 30 хв. гр. Коваленко В.І. в порушення Правил дорожнього руху керував в стані алкогольного сп'яніння технічно справним транспортним засобом –автомобілем марки «Тойота Камрі», що належить йому на праві власності, державний реєстраційний номер ***. В ході руху по проспекту Московському в районі будинку № *** Коваленко В.І. не врахував швидкісний режим, а також стан дорожнього покриття і погодні умови, не впорався з керуванням, що призвело до заносу автомобіля, виїзду на зустрічну смугу та зіткнення з автомобілем марки «Порш Кайен», державний реєстраційний номер ***, під керуванням гр. Найдіна О.М., який рухався в зустрічному напрямку. В результаті ДПТ водію автомобіля Найдіну О.М. були заподіяні тілесні ушкодження, від яких він помер на місці події. Сам Коваленко В.І. у зв'язку з отриманими тяжкими тілесними ушкодженнями був доставлений в лікарню. Згодом, 30 листопада 2018 р., від отриманих ушкоджень Коваленко В.І. помер. Наступного дня слідчим на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України кримінальне провадження щодо Коваленка В.І. було закрито.
Батько та дружина В.І. Коваленка оскаржили постанову слідчого про закриття кримінального провадження одночасно до прокурора та слідчого судді, вимагаючи скасувати постанову слідчого та закрити кримінальне провадження за однією з реабілітуючих підстав, а також відшкодувати шкоду, завдану незаконними діями представників органів досудового розслідування.
Як правильно слідчому закрити справу, якщо Коваленко не було повідомлено про підозру?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України