Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 06 травня 2020, питання №18879

Можно ли использовать материалы полученые из одного производства во втором? Гражданское дело.

Сейчас в суде два моих иска. (Гражданка)

Взыскание алиментов на ребенка и взыскание алиментов на содержание жены до 3-х летнего возраста ребенка.

В первом деле, уже все ходотайства были направлены на получение доказательств о доходе ответчика, и уже получены ответы. А по втором делу, все только начинается (хоть иски были поданы в один день), и вот вопрос, могу ли я просить суд приобщить уже полученую информацию к делу, то что было получено с помощью его коллеги так сказать, чтоб ускорить процес? Или же новое дело- новые прошения(ходатайства)?

Відповіді юристів (6)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    А по втором делу, все только начинается (хоть иски были поданы в один день), и вот вопрос, могу ли я просить суд приобщить уже полученую информацию к делу, то что было получено с помощью его коллеги так сказать, чтоб ускорить процес? Или же новое дело- новые прошения(ходатайства)?

    ВЫ можете просить суд объединить оба дела в одно производство. Непонятно, зачем Вы подавали два иска, если это один иск с двумя исковыми требованиями.

    • Вероника Клієнт 4 роки тому

      Опыта в этом деле почти нет. И по всей видемости я просто не до читала. А адвокатов толковых по семейным делам у нас в городе нет. Поэтому все своими силами. Спасибо за помощь.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Ссылайтесь на эту статью Гражданского процесуального кодекса.

    Стаття 188. Об’єднання і роз’єднання позовів

    1. В одній позовній заяві може бути об’єднано декілька вимог, пов’язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги.

    Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги).

    2. Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об’єднати в одне провадження декілька справ за позовами:

    1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача;

    2) одного й того самого позивача до різних відповідачів;

    3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

    3. Об’єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

    4. Не допускається об’єднання в одне провадження кількох вимог, які належить розглядати в порядку різного судочинства, якщо інше не встановлено законом.

    5. Не допускається об’єднання в одне провадження кількох вимог, щодо яких законом визначена виключна підсудність різним судам.

    6. Суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи вправі до початку розгляду справи по суті роз’єднати позовні вимоги, виділивши одну або декілька об’єднаних вимог в самостійне провадження, якщо це сприятиме виконанню завдання цивільного судочинства.

    Розгляд позовних вимог, виділених у самостійне провадження, здійснює суддя, який прийняв рішення про роз’єднання позовних вимог.

    7. Про об’єднання справ в одне провадження, роз’єднання позовних вимог, про відмову в об’єднанні справ в одне провадження, роз’єднанні позовних вимог суд постановляє ухвалу.

    8. Справи, що перебувають у провадженні суду, в разі об’єднання їх в одне провадження передаються на розгляд судді, який раніше за інших суддів відкрив провадження у справі.

    9. Якщо провадження у справах було відкрито в один день, справи, в разі об’єднання їх в одне провадження, передаються на розгляд судді, який першим прийняв рішення про їх об’єднання.

    Вероника Клієнт 4 роки тому

    Спасибо Вам огромное.

    Можно еще вопрос?

    Если судья обьединит, сумма взыскания аллиментов не плюсуется? Вот к примеру я на ребенка прошу 15 тыс., а на себя 4 тысяси = 19 тыс. А максимальная сумма алиментов составляет 17 тыс. (с копейками). Или это исключительно на ребенка макс. 17 тыс.? И алименты для жены сдесь ни при чем? Извините, может через чур глупый вопрос задала.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Если судья обьединит, сумма взыскания аллиментов не плюсуется? Вот к примеру я на ребенка прошу 15 тыс., а на себя 4 тысяси = 19 тыс. А максимальная сумма алиментов составляет 17 тыс. (с копейками). Или это исключительно на ребенка макс. 17 тыс.? И алименты для жены сдесь ни при чем?

    Это разные исковые требования и рассматривать их судья будет каждое в отдельности, оценивая в совокупности как Ваши запросы, так и материальные возможности отца ребенка.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    доказательства которые есть в одном деле вы можете предоставить и по другому


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України