Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 03 червня 2020, питання №21177

Не виплачує кошти боржник згідно ВП, та вказано, що стан ВП - заверщено

Була здійснена крадіжка особою, суд дав постанову стягнення коштів але боржник її не виконує, протягом року жодної гривні не надійшло, тому звертаюся за порадою та покроковим, можливим виходом із даної ситуації, що склалася

Відповіді юристів (1)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Добрий вечір.

    Спочатку Вам необхідно звернутися з заявою про хід та результати відповідного виконавчого провадження в виконавчу службу.

    Закон України "Про виконавче провадження" передбачає вичерпний перелік підстав для закриття виконавчого провадження (ч.1 ст. 39).

    Виконавча служба зобов'язана Вам надати відповідь та залежно від викладених обставин та у разі наявності в їхніх діях ознак протиправності/бездіяльності, слід оскаржувати до суду.

    Наприклад, у разі наявності постанови про закриття виконавчого провадження, при цьому за відстутності підстав передбачених ч. 1 ст. 39 ЗУ "Про виконавче провадження" слід звертатися до суду з вимогою про визнання такої постанови незаконною та її скасування. Позов подається до відповідного окружного адміністративного суду.

    При цьому, рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів.

    Строк буде обчислюватися з наступного дня після отримання відповіді на свою заяву.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України